Mondo

Ruokailmiö: Helsingin lähiöravintolat

Ruokailmiö: Helsingin lähiöravintolat
Helsingin ja Espoon paikat, joihin kannattaa lähteä metrolla ruokamatkalle.
Julkaistu: 9.12.2018

Helsingin lähiöistä ei enää tarvitse lähteä hyvän ruuan perässä keskustaan. Joissakin tapauksissa liikennevirta on jopa kääntynyt toiseen suuntaan.

Kulinaristit ovat löytäneet muun muassa Itäkeskuksen kupeessa sijaitsevan Puhoksen ostoskeskuksen mainiot kurdiravintolat, Malmin Mo Cafén pohjoisafrikkalaiset herkut ja Myllypuron Teboilin turkkilaisen ravintolan nimeltä Turkkilainen ravintola.

Lähiöihin matkataan yhä pääasiassa hyvän etnisen ruuan perässä, mutta myös rennot kortteliravintolat, kuten Torpparinmäkeen avattu Kulma, ovat löytäneet ystävänsä.

Länsimetron myötä Espoon ravintolahelmetkin ovat yhä useamman saavutettavissa, ja myös sinne avataan yhä enemmän uusia kiinnostavia paikkoja. Helpon ruokaretken voi tehdä esimerkiksi Otaniemen pienpanimoravintola Fat Lizardiin.

Kehuja metroradan varrelta on kerännyt myös Haukilahden georgialainen ravintola Rioni, jonka gruusialaisten herkkupatojen ääreen kävelee Niittykummun metroasemalta parikymmentä minuuttia.

Rionista palatessa kannattaa vielä käydä juomilla The Gallows Birdissa. Se on Espoon vanhin olutravintola, josta saa lukuisten pienpanimoiden juomien lisäksi muun muassa brittiläisiä real ale -oluita.

1 kommentti