Tuulilasi

Rovanperälle ajokortti 17-vuotiaana – ajaa Walesin ja Australian MM-ralleissa

Rovanperälle ajokortti 17-vuotiaana – ajaa Walesin ja Australian MM-ralleissa
Suomalaisen autourheilun nuori tähti Kalle Rovanperä sai tänään maanantaina 2. lokakuuta ajokortin onnistuneen ajokokeen päätteeksi.
Julkaistu: 2.10.2017

Eilen sunnuntaina 17-vuotta täyttänyt Rovanperä pääsee näin osallistumaan tänä vuonna jo kahteen MM-ralliin: Walesiin ja Australiaan.

Nuoren miehen mukaan inssiajo sujui ilman kummempia kommelluksia.

”Ei siinä ollut mitään ongelmia. Toki ennakkoon jännitti hieman, mutta ei mitenkään liiaksi. Hyvältä tietysti tuntuu, että ajokortti on nyt taskussa ja uran etenemiselle ei ole enää esteitä. Nyt on helpottunut olo”, Rovanperä sanoo tiedotteessa.

Seuraavaksi Rovanperällä on edessään rallin EM-sarjan osakilpailu Latviassa ennen uran ensimmäistä MM-rallia Walesissa. Latviassa alla on nyt ensimmäistä kertaa myös Ford Fiesta R5 -ralliauto.

”En ole Fordilla ajanut kuin muutaman kymmenen kilometriä, joten Latviassa sitten nähdään, miten se oikeasti istuu käteen. Siellä on muutenkin tarkoitus keskittyä opettelemaan autoa ja testaamaan sitä, eikä niinkään kaasu pohjassa ajamiseen”, aikaisemmin Skodalla ajanut Rovanperä ennakoi.

17-vuotiaana Rovanperä tekee historiallisen debyytin rallin MM-tasolla 26.-29. lokakuuta ajettavassa Walesin MM-rallissa.

”Onhan se hienoa päästä MM-tasolle ajamaan ja hakemaan sieltä kokemusta, sillä se on kuitenkin tässä tavoitteena ollut koko ajan. MM-rallit ovat niin erilaisia ja se koko maailma on niin omanlaisensa, että hyvä päästä näkemään jo tässä vaiheessa, miten siellä asiat toimivat.”

Kommentoi »