Tuulilasi

Rotat jyrsivät Toyotan johdotuksia – haastettiin oikeuteen

Rotat jyrsivät Toyotan johdotuksia – haastettiin oikeuteen
Toyota on tehnyt autojensa moottorien johdotuksista herkullisia. Niin herkullisia, että ainakin rotat ovat niistä innostuneet. Autojen omistajien innostus on ollut vähäisempää.
Julkaistu: 6.7.2018

Kaliforniassa nostettiin nimittäin joukkokanne asiasta Toyota Motor Sales USA:ta vastaan. Vuosien 2012-2016 Toyotojen johdotusten eriste on ollut kanteen mukaan soijapohjaista, mikä maistuu jyrsijöille erityisen hyvin. Kanteen nostajien autojen johdotukset oli jyrsitty poikki ja he vaativat vahinkojen korvaamista. Kalifornian osavaltion oikeus kuitenkin hylkäsi kanteen ilman valitusoikeutta.

Kanteen nosti alun perin indianalainen Albert Heber, joka väitti, että rotat ovat pureskelleet hänen vuosimallin 2012 Toyota Tundransa johdotukset poikki kolme kertaa, mikä on maksanut miehelle 1500 dollaria. Myös Hondaa vastaan on nostettu samanlaisia syytteitä, mutta nekin on hylätty.

”Toyota ei ole ilmiselvästikään halukas korjaamaan tai korvaamaan näitä vahinkoja asiakkailleen, joille rotat ovat aiheuttaneet merkittäviä kustannuksia”, sanoo kantajien lakimies Brian Katabec Free Pressille.

”Ihmiset ovat ostaneet nämä autot luottaen, että ne ovat laatuautoja. Toyota kuitenkin kieltää koko ongelman olemassaolon, eivätkä he suostu korvaamaan mitään edes takuuaikana.”

Toyotan mukaan asiasta ei ole mitään näyttöä. Sen mukaan jyrsijät ovat ennenkin aiheuttaneet samanlaisia vahinkoja monellekin automerkille, mutta siitä, että juuri soijapohjainen eriste maistuisi jyrsijöille erityisen hyvin, ei ole näyttöä.

Free Pressin mukaan 21 kantajaa on nyt nostanut asian oikeuteen neljästi. Viidettä kertaa ei tule, sillä tuomari laittoi nyt asialle pisteen eväämällä valitusoikeuden.

4 kommenttia