Image

Nostalgian nälkään: Kaikki muistavat Rosso-ravintolat, mutta mitä ne kertovat nyky-Suomesta?

Nostalgian nälkään: Kaikki muistavat Rosso-ravintolat, mutta mitä ne kertovat nyky-Suomesta?
Suomen ensimmäinen Rosso avattiin vuonna 1978 Lahteen. Siksi ketjun ravintolat vievät meidät nykyisin mieluummin Suomeen ja menneeseen kuin kaukomaille. Katso Antti Vettenrannan kuvareportaasi ravintolaketjusta.
Julkaistu: 10.4.2021
TAKE AWAY. Espoon Ison Omenan Rosson take away -myynti on lisääntynyt koronan vuoksi. Foodora aloitti ruokalähettipalvelut ravintolasta viime kesänä, joulukuussa myös Wolt.
MENU. Minna Sellgren-Hyrske järjestää pöytää Nummelan Rossossa.
PIZZAA. Keittiön vuoromestari Heidi Lundberg valmistaa annoksia Ison Omenan Rossossa. Ravintolan yksi suosituimmista annoksista on Pizza alla Rosso, jossa on oliivia, pepperonia, kinkkua, tuoreherkkusieniä, katkarapuja ja rucolaa.
UUTTA. Kaksi vuotta sitten avattu Nummelan Rosso oli vielä helmikuussa 2021 uusin Rosso Suomessa. Viime vuonna yhtään uutta Rossoa ei avattu Suomessa.
ILME. Ison Omenan Rosson tyylistä päätettiin neljä vuotta sitten, kun ravintola tuli kauppakeskukseen. Kilpailijoitakin sillä on, sillä Isossa Omenssa on yli 50 ravintolaa ja kahvilaa. Rosso ei ole hirveän iso, mutta siellä täällä on pieniä sisustuksellisia elementtejä, kuten teko-oliivipuu sisääntuloaukossa.
NÄLKÄ. Jukka ja Katja söivät Ison Omenan Rossossa. Ravintola avattiin vuonna 2017 kauppakeskuksen laajennusosaan.
SUOSIKKI. Pizzojen jälkeen Rosson valtakunnallisesti myydyin à la carte -annos on lehtipihvi. Se on vasta hiljan tehnyt paluun ruokalistalle. Ketjupäällikkö Piia Virtanen pohtii, että klassikko on tuttu ja turvallinen. Kaikki ovat 1980-luvulla syöneet sitä.
SULJETTU. Nummelan Rosson lasten leikkipaikka oli tammi-helmikuun vaihteessa suljettuna koronan vuoksi.
Kommentoi »