Tuulilasi

Rolls-Royce ja Aston Martin rajussa sanasodassa: ”Heillä ei ole hajukaan”


Rolls-Roycen pääjohtaja Torsten Müller-Ötvös väittää, että heidän kilpailijallaan Aston Martinilla ei ole hajuakaan luksusautomarkkinoiden ylimmästä segmentistä.
Kuvat Rolls-Royce

Rolls-Roycen ja Aston Martinin jo pitkään jatkunut sanasota on kiihtynyt. Rolls-Royce uskoo kehittäneensä konseptin, joka on luksusautojen tulevaisuus.

Geneven autonäyttelyssä Aston Martin esitteli oman Lagonda konseptiautonsa. Sähköisen ja autonomisen auton on tarkoitus tulla markkinoille 2021. Se ei kuitenkaan Müller-Ötvösin mukaan vedä vertoja Rollsin 103EX konseptiautolle, joka esiteltiin jo 2016.

”Kun julkistimme 103EX:n vuonna 2016, asetimme standardit tulevaisuuden luksusautoille. Siitä asti kaikki muut brändit ovat jopa kopioineet ideoitamme. Meidän 103EX:mme oli ja on edelleen ultimaattista luksusta täyssähköisyys ja täysautonomia mukaan lukien.”

Pääjohtajan kommentti oli vastine Aston Martinin Lagondan suunnittelujohtajan Marek Reichmanin kommentteihin.

”Rolls-Royce ja Bentley ovat antiikkista historiaa. Maailma on muuttunut, mutta he eivät ole sitä huomanneet. Ette näe Applen tai Googlen johtajia Rolls-Royce Phantomissa, mutta Lagondassa näette. Katsokaa nyt Rollsia. Se on maailman hienoin luksusbrändi. Heille polttomoottoriauto on silti edelleen se, joka korvaa hevosen ja kärryt. Ja sellainen ei ole nykypäivän täydellinen luksuspaketti”, Reichman sanoi Autocarille.

Müller-Ötvös ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi.

“He eivät todellakaan ymmärrä tätä luksussegmenttiä, eivätkä omien asiakkaidensa tarpeita. Anteeksi, että olen näin suorasukainen, mutta heillä ei ole hajuakaan siitä, mitä ylimmässä luksusluokassa on tapahtumassa.”

Julkaistu: 9.3.2018