Mondo

Rinneloma Chamonix'ssa? – Liepeiltä löytyy viihtyisiä kyliä

Rinneloma Chamonix'ssa? – Liepeiltä löytyy viihtyisiä kyliä
Mont Blancin juurella sijaitseva Chamonix on Ranskan klassikkokohde, jonka läheltä löytyy monta kylää lumiloman tukikohdaksi. Kodikkain niistä on pittoreski Saint-Gervais-les-Bains.
Julkaistu: 17.12.2019

Tässä tärpit elämykselliseen Alppilomaan läntisessä Ranskassa.

Tunnelmallisin rinnekyyti. Historiallinen hammasratajuna Tramway du Mont-Blanc kuljettaa turisteja vanhoissa vaunuissaan 2 372 metrin korkeuteen. Lippu maksaa noin 30 euroa, ja varusteet saa kyytiin samaan hintaan.

Herkullisin ravintola. Rond de Carottessa on suppea mutta loistava ruokalista. Ravintola hyödyntää luonnon raaka-aineita ja sillä on Michelin-suositus. Hintataso ei silti huimaa päätä.

Lasten suosikkirinteet. Viereisen Megèven alueen rinteet ovat pitkiä ja loivia. Alpeille tyypilliseen tapaan ne eivät ole kovin leveitä mutta sopivat lapsille, aloittelijoille ja nautiskelijoille mainiosti. Rinneravintoloista saa kaakaon muutamalla eurolla, ja tarjolla on useita lasten­annoksia.

Ihanat leipomot. Aamiaispöytään kannattaa hakea tuoretta leipää kylän monista leipomoista, joissa saa maistella leivonnaisia ennen ostopäätöstä.

Hienoin spa-elämys. Hiven­aineita ja mineraaleja sisältävä, noin 39-asteinen vesi Thermes de Saint Gervaisin kylpylässä rentouttaa laskijan. Ulkoaltaasta on hengen salpaavat maisemat.

Kommentoi »