Autatte sodasta pakenevia vain, jos he ovat valkoihoisia ei-muslimeja, Riikka Purra?
Kohtuuton vaalitentti
Autatte sodasta pakenevia vain, jos he ovat valkoihoisia ei-muslimeja, Riikka Purra?
Perussuomalaisten puheenjohtaja haluaa päästä hallitukseen, koska on turhautunut häviämiseen. Juttu on neljäs osa Avun kohtuuton vaalitentti -juttusarjassa, jossa esitämme epäreiluja väitteitä puolueitten puheenjohtajille.
Julkaistu 6.2.2023
Apu

Perussuomalaisten edellinen hallituskausi 2015–2019 johti puolueen jakautumiseen. Pahin pelkosi onkin, että päädytte taas hallitukseen.

Ei pelota. Puolueen eduskuntaryhmän jakautumiseen johti silloin uuden puheenjohtajan [Jussi Halla-ahon] valinta. Hän ei kaikille kelvannut. Politiikka voi olla pelottavaa, mutta täällä ollaan siksi, että voimme muuttaa asioita oman arvomaailmamme pohjalta.

Et kuitenkaan vie puoluettasi hallitukseen, koska olet ehdoton maahanmuuttokysymyksissä ja oppositiossa on muutenkin kivampaa.

Oppositiossa on itse asiassa ikävää, kun hallitus tuo niin huonoja esityksiä eduskuntaan. Vaikka äänestämme niitä vastaan niin yleensä häviämme, ja se on turhauttavaa. Me emme mene hallitukseen, joka ei esimerkiksi tee selviä kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan.

Olisit halunnut olla ministerinä, kun hallitus pani rajat kiinni, päätti hakea Natoon ja aidan rakentamisesta Venäjän rajalle.

En missään nimessä olisi halunnut olla ministerinä tässä hallituksessa. Nykyhallituksen suurimpia onnistumisia on kuitenkin ollut turvallisuuspolitiikka ja erityisesti Naton jäseneksi hakeminen, mutta rajapolitiikassa on ollut paljonkin toivomisen varaa.

Perussuomalaiset haluaa auttaa sodasta pakenevia, mutta vain jos he ovat valkoihoisia ei-muslimeja.

Meidän mielestämme humanitaarisen auttamisen pitää tapahtua lähialueilla, ja Ukraina on meidän lähialuettamme. Ei ole järkevää, että toiselta puolelta maapalloa ihmiset tulevat useiden turvallisten maiden läpi Suomeen jättämään oleskelulupahakemuksia.

Perussuomalaisen tulevaisuus on aina täynnä uhkia, jotka voidaan kätevästi ratkaista rangaistuksia kiristämällä ja maahanmuuttoa rajoittamalla.

Valitettavasti Suomessa on monenlaisia ongelmia, jotka muidenkin kuin meidän nähtävissä. Joihinkin ongelmiin auttaa rangaistusten kiristäminen ja useampaan ongelmaan haitallisen maahanmuuton rajoittaminen. Olemme varoittaneet ongelmista jo pitkään, ja on ikävää olla oikeassa.

Vaaditte rikollisille kovempia tuomioita, vaikka monet selvitykset ja tutkimukset kertovat, että ankaratkaan tuomiot eivät merkittävästi vähennä rikollisuutta.

Suomalainen rikospolitiikka on liian lepsua. Jopa törkeän rikoksen tekijä voi päästä pian kadulle jatkamaan toimiaan. Se ei ole oikeudenmukaista. Sitä paitsi vankilassa hän tekee varmasti vähemmän rikoksia kuin vapaalla, sanovat tutkimukset mitä tahansa.

Ruotsin jengirikollisuus johtuu haittamaahanmuutosta, joka sai alkunsa, kun Ruotsi täyttyi suomalaista elintasopakolaisista.

Suomesta sotaa paenneet lapset tai sinne töihin menneet eivät olleet elintasopakolaisia. Tietyistä maista ja kulttuureista saapuva maahanmuutto aiheuttaa ongelmia muuallakin kuin Ruotsissa. Ruotsi on varoittava esimerkki siitä, mitä äärimmäisen löysä maahanmuuttopolitiikka saa aikaan.

Nuorena äänestit vihreitä ympäristösyistä, mutta poliitikkona sivuutat ilmastonmuutoksen hokemalla, että ”kaikilla ilmastotoimilla on hintalappunsa.”

Näkemykseni eivät ole juurikaan muuttuneet. Ilmastonmuutos on globaali ongelma, joten yhden maan päästövähennykset eivät muuta mitään, jos päästöt lisääntyvät muualla. Ilmastopolitiikka ei ole kauhean järkevää, jos ilmastotoimilla on kohtuuttomia negatiivisia vaikutuksia yrityksiin tai teollisuuteen.

Alle 3 000 euroa kuukaudessa ansaitsevat EU:n ulkopuolelta tulevat työntekijät ovat mielestäsi Suomelle haitallista maahanmuuttoa.

Kaksia tonnia tai sen alle tienaavat maahanmuuttajat ovat veronmaksajalle taakka.* He maksavat vähemmän veroja, käyttävät selvästi enemmän julkisia palveluita ja saavat tulonsiirtoja enemmän kuin maksavat veroja. Meidän pitää korjata omaa järjestelmäämme eikä koittaa laastaroida sitä kehittyvistä maista tulevalla maahanmuutolla.

Perusuomalaiset on ollut puolueista Putin- ja Venäjä-myönteisin. Se ei ole yllätys, koska putinistit ovat isänmaallisia ihmisiä, jotka edistävät kansallista etua aivan kuten perussuomalaisetkin.

Me olemme Ilta-Sanomien gallupin mukaan Venäjä-kielteisin puolue. Puolueen entinen puheenjohtaja on jo vuosia varoittanut Venäjästä. Monet muut puolueet ja puheenjohtaja olivat tästä eri mieltä. En näe meidän puolueessamme minkäänlaista Venäjä-myönteisyyttä. Päinvastoin tiukinta Venäjä-vastaisuutta pitäisi jo hillitä.

Sinua sieppaa hieman se, että Venäjän kehityksen ennakoi parhaiten inhokkipuolueesi vihreiden konkaripoliitikko Heidi Hautala.

Heidi Hautala on ollut monessakin asiassa oikeassa. Arvostan hänen osaamistaan erityisesti tässä Venäjä-asiassa. Sitä paitsi vihreät tai muutkaan puolueet eivät ole minulle inhokkeja tai suosikkeja.

Kaikki toimittajat ovat punavihervassareita paitsi Länsiväylässä pomona työskentelevä aviomiehesi.

Useimmista mediataloista olen löytänyt myös muunlaisia toimittajia kuin ”punavihervassareita”, mutta jos mediaa ajattelee monoliittina, niin toki se on kallistunut vasemmalle. Onneksi eri medioissa työskentelee erilaisia toimittajia ja he julkaisevat erilaisia lehtiä. Ammattitaitoinen journalisti tai politiikan toimittaja osaa erottaa omat poliittiset mieltymyksensä työnteosta.

Puolueen entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho tunnetaan kannattajiensa keskuudessa nimellä Mestari. Sinulle hän on enemmänkin Messias, jonkinlainen jumalhahmo.

Jussi on ystäväni ja arvostamani poliitikko, josta te toimittajat ette näköjään ole edelleenkään päässeet yli.

Olet kasvissyöjä ja lautasellasi on hienoja raaka-aineita, joiden nimiä keskimääräinen perussuomalainen ei edes osaa lausua. Välillä mietit, että oletko ihan oikea perussuomalainen.

Syön myös kalaa ja meillä perussuomalaisissa jokainen saa syödä ihan mitä tahansa haluaa – myös puheenjohtaja. En halua tehdä identiteettipolitiikkaa kenenkään ruokamieltymysten pohjalta.

*Faktantarkistus: Maahanmuuttajat saavat muuta väestöä yleisemmin erityisesti työttömyysturvaa, asumistukia ja toimeentulotukea (Kela, 2018). Sen sijaan on vaikea sanoa tyhjentävästi, mikä on alle 2000 euroa tienaavien maahanmuuttajien vaikutus veronmaksajille. Vaikka maahanmuuton julkistaloudelliset vaikutukset ovat tutkimusten mukaan pienet, on silti todennäköistä, että maahanmuuton kokonaistaloudelliset vaikutukset ovat positiiviset (Työpoliittinen aikakauskirja 4/2019).

Riikka Purra, 45

  • Perussuomalaisten puheenjohtaja 2021–
  • Kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä 2019–
  • Aloitti poliittisen uransa Perussuomalaisten puoluetoimistolla poliittisena suunnittelijana 2016–
  • Hallintovaliokunnan puheenjohtaja 2019–2022.
  • Toimi Laura Huhtasaaren presidentinvaalikampanjan kampanjapäällikkönä 2018.
  • Syntynyt Pirkkalassa.
  • Aviomies Länsiväylän uutispäällikkö Mikko Välimaa. Kaksi lasta.
Kohtuuton vaalitentti
Kommentoi »