Riian trendikkäimmät osoitteet
Matkailu
Riian trendikkäimmät osoitteet
Latvialaisen luomukosmetiikkamerkki Mádaran perustaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere kertoi meille kotikaupunkinsa Riian parhaat osoitteet.
6.4.2016
 |
Mondo

KORTTELI

Kotikulmillani sijaitsee aivan mahtava Kalncieman puutalokortteli (kalnciemaiela.lv), jossa on restauroituja vanhoja puutaloja. Kesäisin yhteispihalla järjestetään konsertteja ja viikonloppuisin luomuruokatori. Korttelista löytyy hyvä ravintola Maja (restoransmaja.lv).

KAHVILA

Yksi suosikeistani on Rocket Bean Roastery (Miera iela 29). Uusi trendikäs kahvila, joka paahtaa kahvinsa itse. Pidän siitä, että tila on avoin ja paahtimon puolellekin näkee. Myös hyvää aamiaista.

RAVINTOLA

Koya (Andrejostas iela 4) sijaitsee entisellä satama-alueella, jota kehitetään nyt urbaaniin suuntaan. Seutu on vielä vähän rähjäistä, ja naapurustossa on paljon taiteilijoiden ja start up -yritysten työtiloja. Hauska ja laadukas brunssipaikka, vaikka hinnat eivät ole edullisimmasta päästä.

SHOPPAILU

Jos haluaa nähdä nousevien paikallisten suunnittelijoiden luomuksia, hyvä paikka on Paviljons (Terbatas iela 55). Yksi suosikeistani on latvialaismerkki Amoralle (Brīvības iela 33), joka tekee ihania alusvaatteita, sukkia ja leggingsejä. Kenkäsuunnittelija Elina Dobele (Valnu iela 12) taas on kuin Latvian Minna Parikka. Ja jos jostain syystä haluaisi ostaa todella tyylikkään pyörän, Erenpreiss (erenpreiss.com) on vanha latvialainen merkki, joka herätettiin uudelleen henkiin vähän aikaa sitten. 

Kommentoi »