Resepti: Meksikolainen Sope de Chorizo
Puheenaiheet
Resepti: Meksikolainen Sope de Chorizo
Helsinkiläisen Patrona-ravintolan Manu Torchio antoi meille suosikkisopensa reseptin. Täydellistä meksikolaista ruokaa!
Julkaistu 16.4.2014
Mondo

"Synnyinkaupunkini Méxicon runsaat ruoka­torit ja niiden vaatimattomat katuruokakojut herättävät minussa paljon rakkaita muistoja. Maukkailla paikallisilla sormisyötävillä, kuten tacoilla, quesadilloilla ja sopeilla, taltutetaan torikierroksella syntynyt pikkunälkä. Sopen perusta on maissijauhoista eli masa harinasta leivottu yksinkertainen piirakkapohja, jolle levitetään yrttinen papumuhennos, frijoles refritos. Sopen täytteeksi laitetaan usein myös tomaattia, salsakastiketta ja mitä tahansa lihaa. Omassa suosikkisopessani on ohuita siivuja mausteista chorizomakkaraa."

Sope de chorizo

kuudelle

Pohja 6 dl P.A.N.-maissijauhoja (löydät oikeanlaista masa harina -jauhoa etnisistä ruokapuodeista) 6 dl vettä 1 rkl ruokaöljyä 1 tl suolaa 1–2 dl öljyä paistamiseen

Täyte ½ sipulia 2 tomaattia pari korianterinoksaa öljyä paistamiseen 300 g keitettyjä pintopapuja suolaa mustapippuria 1 tl cayennepippuria 300 g espanjalaista chorizoa romainesalaatti 200 g ikääntynyttä manchegojuustoa 1 dl ranskankermaa punaista tai vihreää salsakastiketta

1. Sekoita maissijauhot, huoneenlämpöinen vesi, öljy ja suola kulhossa. Vaivaa huolellisesti, kunnes taikina ei ole enää tartu sormiin. 2. Pyöritä taikinasta kämmenenkokoisia palloja ja litistä ne (kevyesti öljytylle) työtasolle. Rypistä pohjan reunoja niin, että saat muotoiltua taikinasta matalan kupin. Peitä pohjat keittiöpyyhkeellä. 3. Paista pohjia runsaassa öljyssä noin minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. 4. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä. Lisää pannulle yksi hienonnettu tomaatti ja huuhdellut pavut, kypsennä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta korianterilla, suolalla ja pippureilla. Jäähdytä ja soseuta. 5. Poista toisesta tomaatista siemenet, hienonna malto. Leikkaa chorizo ohuiksi viipaleiksi ja paista sitä hetki pannulla tomaatin kanssa. 6. Lämmitä papumuhennos pannulla ja sopepohjat uunissa. Pese ja hienonna salaatti. Raasta juusto. 7. Täytä piiraspohja reunoihin asti papuseoksella. Lado päälle tomaatti-chorizot ja salaatti, viimeistele ranskankermalla ja juustoraasteella. Tarjoile sopet salsan kanssa. 

Kommentoi »