
Kira Weckman on Top Chef -voittaja, joka pyörittää miehensä Michel Garzónin kanssa pitopalvelu KW Catering & Consultingia.
Sopa de zapallo
neljälle
500 g myskikurpitsan maltoa 2 isoa kypsää päärynää 4 valkosipulinkynttä oliiviöljyä 2 tuoretta timjaminoksaa 2 tuoretta rosmariininoksaa punaista mietoa chiliä maun mukaan 2 dl valkoviiniä 4 dl kasvislientä 2 dl kuohukermaa hienoa merisuolaa
Viimeistelyyn paahdettuja kurpitsansiemeniä tuoretta chiliä
1. Kuori päärynät ja valkosipulit ja leikkaa ne sekä kurpitsan malto isoiksi paloiksi. Levittele palat uunipellille, sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja yrtit. Paahda kasviksia 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista yrtit.
2. Lämmitä tilkka oliiviöljyä kattilassa. Kuullota paahdettuja kasviksia ja hienonnettua tuoretta chiliä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
3. Lisää kattilaan valkoviini ja kasvisliemi. Hauduta keittoa noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on kypsynyt.
4. Lisää keittoon kerma, kiehauta ja mausta suolalla. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Myskikurpitsa (butternut squash) on yleinen talvikurpitsalajike, ja sitä kutsutaan usein ihan vain talvikurpitsaksi. Sitä saa hyvin varustelluista ruokakaupoista syksyllä ja talvella.