Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Puheenaiheet

Resepti: Kolumbialainen kurpitsakeitto

Top Chef Kira Weckmanin kolumbialainen kurpitsakeitto sopii täydellisesti syksyyn. Ota ohje talteen!

28.10.2015 Mondo

Kira Weckman on Top Chef -voittaja, joka pyörittää miehensä Michel Garzónin kanssa pitopalvelu KW Catering & Consultingia.

Sopa de zapallo

neljälle

500 g myskikurpitsan maltoa 2 isoa kypsää päärynää 4 valkosipulinkynttä oliiviöljyä 2 tuoretta timjaminoksaa 2 tuoretta rosmariininoksaa punaista mietoa chiliä maun mukaan 2 dl valkoviiniä 4 dl kasvislientä 2 dl kuohukermaa hienoa merisuolaa

Viimeistelyyn paahdettuja kurpitsansiemeniä tuoretta chiliä

1. Kuori päärynät ja valkosipulit ja leikkaa ne sekä kurpitsan malto isoiksi paloiksi. Levittele palat uunipellille, sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja yrtit. Paahda kasviksia 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista yrtit.

2. Lämmitä tilkka oliiviöljyä kattilassa. Kuullota paahdettuja kasviksia ja hienonnettua tuoretta chiliä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

3. Lisää kattilaan valkoviini ja kasvisliemi. Hauduta keittoa noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on kypsynyt.

4. Lisää keittoon kerma, kiehauta ja mausta suolalla. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Myskikurpitsa (butternut squash) on yleinen talvi­kurpitsalajike, ja sitä kutsutaan usein ihan vain talvi­kurpitsaksi. Sitä saa hyvin varustelluista ruokakaupoista syksyllä ja talvella. 

Seuraa Apu360:n WhatsApp-kanavaa

Koska jokaisella tarinalla on merkitystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt