
Michael Björklund on ahvenanmaalainen huippukokki, joka pyörittää Smakbyn-ravintolaa Kastelholmassa.
Ahvenanmaan pannukakku kahdeksalle
Pannukakku 6 dl riisipuuroa 2 dl maitoa 3/4 dl sokeria ½ rkl suolaa kardemummaa 1 kananmuna voita
Luumukiisseli 10 kuivattua luumua 5 dl vettä 1 kanelitanko ½ dl sokeria 1 rkl maizenaa
1. Valmista kiisseli samalla, kun teet pannukakkua. Liota luumuja puolessa litrassa vettä noin tunti. Lisää kaneli ja keitä kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää sokeri ja siirrä kattila liedeltä. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja lisää seos kattilaan voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta nopeasti ja siirrä tarjoiluastiaan ilman kanelitankoa. Ripottele pinnalle sokeria.
2. Lämmitä puuro ja notkista se maidolla. Sekoita puuron joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
3. Lisää puuroon muna ja kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Pirskottele taikinan pinnalle hieman voisulaa ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Tarjoile pannukakku luumukiisselin ja kermavaahdon kanssa.