Tuulilasi

Rengasvalmistaja kehitti sähköisen robottibussin


Autonvalmistajat ovat jo kehittelemässä ja tuottamassa kovaa vauhtia robottiautoja etenkin kuljetuspalveluihin, nyt myös rengasvalmistajana tunnettu Continental on lähtenyt kilpailuun mukaan.
Kuvat Continental

Kyseessä on CUbE-niminen minibussi, jota aletaan testata vielä tämän vuoden puolella. Bussin on ainakin alkuun tarkoitus kuljettaa yhtiön omia työntekijöitä sen omalla kampusalueella.

Bussi toimii sähköllä ja se saapuu sälypuhelimen applikaation kutsulla paikalle. Continental ei kuitenkaan tähtää massamarkkinoille innovaatiollaan.

”Me emme ole laitevalmistaja, emmekä halua sellaiseksi”, sanoo Continentalin kehittyneen teknologiaosaston johtaja Alfred Eckert Automotive Newsille.

Sen sijaan autonomisen ajamisen komponenttien valmistaminen kiinnostaa Continentalia tulevaisuudessa entistä enemmän.

”Tutka- ja kamerasysteemit, elektroniikka ja kuljettajaa avustavat laitteistot kiinnostavat meitä kovasti, se on tulevaisuudessa kasvava ala komponenttiteollisuudessa”, myöntää yhtiön pääjohtaja Elmar Degenhart.  

”Oletuksemme mukaan tämän markkinan koko tulee olemaan vuonna 2025 jo 30 miljardia euroa, tuplasti enemmän kuin 2020. Meidän markkinaosuutemme on tällä hetkellä alalla noin 15 % ja näemme tässä valtavasti kasvupotentiaalia”, Degenhart lisää.

Julkaistu: 9.10.2017