Tuulilasi

Renault palaa isompien crossover-mallien kisaan – esittelyssä Renault Kadjar

Renault palaa isompien crossover-mallien kisaan – esittelyssä Renault Kadjar
Capturin ja Espacen väliin Renault-mallistoon liittyvä Kadjar sai ensi-iltansa.
Kuvat Jani Kajander

Nissan-Renault-konsernin pääjohtaja Carlos Ghosn paljasti uutuusmallin Pariisissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kadjar ei ole Renaultin ensimmäinen malli tässä luokassa. Scenic-tila-auton RX4-versio ja korealaisen Samsungin valmistama Koleos ovat raivanneet tietä maastoautomaiselle Kadjarille.

Kadjarin perusrakenteet ovat samat kuin konsernikumppani Nissanin Qashqai-mallissa, joka esiteltiin toissa syksynä. Tuolloin konsernijohtaja Ghosn lupasi Qashqain perusrakenteen hyödyttävän tämän vuosikymmenen aikana peräti yhtätoista erilaista Renault-mallia.

Renault Kadjar tulee myyntiin sekä etu- että nelivetoisena, ja sen mitat ovat pituus 4,45 metriä ja leveys 1,84 m eli täpärästi enemmän kuin saman perusrakenteen jakavalla Nissan Qashqailla.

Uutuus on esillä Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa, missä päästään tutustumaan myös sisätiloihin. Ajamaan autoa Tuulilasi pääsee toukokuussa.

Kadjarin valmistus alkaa Espanjassa ja myynti Euroopassa. Kiina ja Afrikka sekä muut markkina-alueet seuraavat perässä. Suomeen ensimmäiset Kadjarit saapuvat kesäkuussa 2015.

"Ulkomuodosta voi sanoa sen verran, että suurimmat erot Qashqaihin ovat voimakkaassa keulailmeessä, joka muistuttaa vuonna 2010 esiteltyä Dezir-konseptia. Sportissa oli samantapaiset pokkaukset konepellistä", sanoo Tuulilasin Jani Kajander Pariisista.

"Sivuprofiili on varsin samankaltainen kuin Nissanissa, vaikka ovien alaosaan on tehty esimerkiksi Cliosta tuttua muotoa."

Tuulilasi seurasi tällä sivulla Renault Kadjarin julkistusta Pariisista livenä.

Katso myös:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 2.2.2015
Kommentoi »