Tuulilasi

Rattijuoppo pakoili poliisia tunnin esittämällä pöllöä puussa


Humalassa voi keksiä omasta mielestään nerokkaita juttuja. Autolla ajaminen kännissä on kuitenkin kaikkea muuta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Vesa Eskola

Kun kerran on alkoholin vaikutuksen alaisena rattiin mennyt, voi sitä saman tien olla muutenkin vähän pöllö (toim. huom. tosin pöllöthän ovat varsin viisaita eläimiä).

Esimerkki tästä nähtiin Yhdysvalloissa, jossa rattijuoppo päätti pyrkiä poliisilta karkuun. Yhdysvaltalaismies ei suostunut pysäyttämään kulkuneuvoaan poliisin pyynnöistä huolimatta. Kun hänen kaistansa loppui, tuli aika hypätä ulos autosta ja kadota suojakaiteen yli metsään.

Aivan heti karkulaista ei kiinni saatu, mutta tunnin etsintöjen jälkeen mies löytyi puusta. Poliisin saapuessa paikalle, karkulainen kysyi ensitöikseen tapahtumista kertovan Before It´s Newsin mukaan: "oletteko löytäneet sitä rattijuoppoa". Seuraavaksi hän selitti poliisille olevansa pöllö, joka piileskelee puussa.

Poliisin käskyistä huolimatta humalainen ei puusta alas tullut. Päinvastoin hän kiipesi ylemmäs – lopulta reilun yhdeksän metrin korkeuteen. Suoritus johon moni ei selvinkään päin pystyisi.

Aikansa tilannetta ihmeteltyään poliisi kutsui paikalle palokunnan, joka toi miehen alas. Lopputuloksena oli pidätys ja liuta syytteitä. Kyseessä oli kolmas kerta, kun mies jäi kiinni rattijuoppoudesta. Tiettävästi tosin ensimmäinen, kun hän myös teeskenteli laittomasti lintua.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.1.2014