Tuulilasi

Ranskalta huima miljardipanostus sähköautoiluun

Ranskalta huima miljardipanostus sähköautoiluun
Ranskan presidentti Emmanuel Macron on kertonut maan satsaavan lähivuosina 30 miljardia euroa mm. uusiutuviin energialähteisiin, sähköautoihin, autojen komponentteihin ja robotiikkaan. Rahasummasta neljä miljardia osoitetaan liikennesektorin sähköistämiseen.
Julkaistu: 19.10.2021

Suunnitelman nimi on Ranska 2030.

”Haluan että katsomme eteenpäin ja tunnistamme niin vahvuutemme kuin heikkoutemmekin. Meidän on pystyttävä kasvattamaan tuotantoamme tällä alalla”, Macron sanoi Automotive Newsin mukaan.

Hänen mukaansa hallitus haluaa lisätä panostuksia autoteollisuuden sähköistymiseksi. Ranskan tavoitteena on valmistaa kaksi miljoonaa täyssähköautoa ja ladattavaa hybridiä vuoteen 2030 mennessä.

Tällä hetkellä Ranskassa on Renaultin sähköautojen tuotantolaitos sekä Stellantiksen ja Totalin yhteisyritys, jonka tavoitteena on rakentaa mahdollisimman pian akkukennotehdas.

”Meidän pitää pystyä tukemaan enemmän uudenlaista autoteknologiaa”, Macron sanoi.

Ranska on ollut yksi avokätisimmistä maista sähköautotukien suhteen. Uuden täyssähköauton hankintaan voi saada tukea jopa 10 000 euroa.

Ranska 2030 -suunnitelmaan sisältyvät mm. seuraavat investoinnit:

- 8 miljardia euroa ydinvoiman, vedyn ja uusiutuvan energian luomiseen, sisältää uuden pienen ydinreaktorin.

- 6 miljoonaa euroa robotiikan kehittämiseen.

- 5 miljardin euron tuki teollisuuden start up -yrityksille.

- 4 miljardia euroa liikenne- ja kuljetussektorille, tavoitteena on tuottaa kaksi miljoonaa täyssähköautoa ja hybridiä sekä vähäpäästöinen lentokone.

2 kommenttia