Mondo

Rakastatko proseccoa? Tämä on Italian paras alue kuplivan maisteluun.

Rakastatko proseccoa? Tämä on Italian paras alue kuplivan maisteluun.
Koillis-Italian prosecco-reitillä voi pysähdellä viinitiloilla ja nauttia upeista maisemista.
Julkaistu: 11.5.2018

Prosecco on nyt muodissa. Sen kulutus kasvaa niin kovaa vauhtia, että viljelijöillä on jo täysi työ vastata kysyntään. Proseccon myynti on ohittanut useissa maissa samppanjan, ja myös Suomessa menekki kasvaa koko ajan.

Nyt on siis oikea hetki lähteä kuohujuomaretkelle Italiaan. Proseccoa valmistetaan rajatulla alueella Veneton ja Friuli-Venezia Giulian maakunnissa. La strada del prosecco eli prosecco-reitti kulkee Valdobbiadenen ja Coneglianon kylien välissä, vehreänä kumpuilevissa maisemissa.

Alueella riittää erilaisia viini­tiloja. Käy ainakin palkitulla Bisolin tilalla (bisol.it) jossa maistelu ja kierros maksavat alle 30 euroa.

Kysy sieltä myös ajo-ohjeet Osteria Senz’Osteen. Paikallisten suosimassa aperitiivipaikassa prosecco haetaan itse automaatista, leipä ja leikkeleet keittiöstä. Eväät nautitaan laakson reunalta avautuvia maisemia ihaillen.

Luomuproseccoa mielivä puolestaan suuntaa ostoksille tai maisteluun Sorelle Bronca -tilalle (sorellebronca.com).

Paras aika visiitille on maaliskuusta kesäkuun alkuun, jolloin alueella järjestetään hauskoja kyläjuhlia. Tarkempaa tietoa tapahtumista löytyy osoitteesta primaveradelprosecco.it.

Kommentoi »