Radio Helsinkiä uhkaa lopettaminen | Pääomistajan mukaan toiminta päättyy, ellei ostajaa löydy
Puheenaiheet
Radio Helsinkiä uhkaa lopettaminen | Pääomistajan mukaan toiminta päättyy, ellei ostajaa löydy
Radio Helsingin pääomistaja Tomi Ruotimo aikoo lopettaa Radio Helsingin, jos radiolle ei löydy ostajaa.
Julkaistu 14.9.2016
Image

Ruotimo kertoo Imagelle luopuvansa radiosta joka tapauksessa, ”jos joku vain ostaa tai ottaa sen”. Vaihtoehtona on myös konkurssi.

Radio Helsinki on pelkästään Teostolle velkaa kymmeniätuhansia euroja, ja vuodenvaihteessa se oli jopa saada häädön vuokranmaksuongelmien takia. Monet tunnetut ohjelmantekijät ovat jättäneet kanavan palkkiorästien vuoksi.

Ruotimo kertoo Imagelle, että 19. syyskuuta Tavastialla on määrä pitää Radio Helsingin yhtiökokous, jossa hän esittelee tilanteen kanavan omistajille. Ratkaisuvalta on toki pääomistaja Ruotimolla.

Ruotimo sanoo miettivänsä myös muita vaihtoehtoja kuin konkurssia.

”Konkurssi on niin hirveän voimakas sana. Parempi ilmaisu on pois tai kölin ali. Voihan liikeyrityksen lopettaa muutenkin kuin konkurssilla – niinkin että Tomi Ruotimo maksaa radion velat omasta pussista.”

Ruotimo sanoo, ettei halua konkurssiyrittäjän leimaa, mutta myöntää, ettei olisi järkevä ajatus ottaa velkoja vastuulleen.

”Ei ole oikein hyviä vaihtoehtoja.”

Radio Helsinkiä pyörittävän Kaupunkitarinat-osakeyhtiön liikevaihto oli viime vuonna 810 000 euroa ja tappio 330 000 euroa. Vuoden 2014 tilikaudella liikevaihto oli 557 000 euroa ja tappio 762 000 euroa.

Kaupunkitarinoilla on Ruotimon mukaan 200 000–300 000 euron velat. Pelkästään tänä keväänä hän sanoo sijoittaneensa radioon omia rahojaan 50 000 euroa. Rajat alkavat tulla vastaan.

”Olen ihan varakas ihminen mutta en mikään multimiljonääri.”

Mutta mitä hän sanoo entisen alaisen ihmettelyyn: miksi luovuttaa vasta nyt? Ruotimo vaikenee hetkeksi ja näyttää mietteliäältä.

”Ei Radio Helsinkiä niin vain panna konkurssiin. Sisu on rohkeutta, ja rohkeus on sisua.”

Toimittaja Ari Lahdenmäen laaja artikkeli Radio Helsingistä julkaistaan Imagessa torstaina 22.9.

Kommentoi »