Tuulilasi

Radio on edelleen ykkönen autossa


Yhdysvaltalainen kysely on selvittänyt, kuinka iso osa autoilijoista kuuntelee edelleen perinteistä radiota automatkoilla. Lukema on yllättävän iso.
Kuvat Tuomas Kolehmainen, TL-kuva-arkisto

Musiikin kuuntelu on mullistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Perinteisten CD-levyjen myynti on romahtanut, ja iso osa musiikin kuuntelusta on siirtynyt suoratoistopalveluihin, kuten Spotifyihin.

Yhdysvaltaisen kyselyn mukaan autot kuitenkin pitävät perinteistä teknologiaa vahvasti yllä. Markkinatutkimuksia tekevän Ipsosin mukaan 84 prosenttia autoilijoista kuuntelee autolla ajaessaan radiota, kertoo Autoblog.

62 prosenttia autoilijoista käynnistää autoradion ainakin kerran päivässä, ja 67 prosentilla autoradio oli tärkein musiikinkuuntelumedia ratin takana.

Yllättävää on myös, että CD-levyjä ilmoitti kuuntelevansa jopa 64 prosenttia autoilijoista. He kantavat keskimäärin 10,5 levyä mukanaan autossa. Autot selvästi pitävät perinteisten musiikkimedioiden lippua korkealla.

Syytä musiikin suoratoistopalvelujen hitaaseen yleistymiseen autoissa on esitetty niiden maksullisuudesta. Ihmiset eivät halua maksaa kuukausimaksua musiikistaan.

Toinen selitys voi olla modernien musiikinkuuntelumedioiden vaikeakäyttöisyys. Internet ei toimi vielä nykyäänkään monessa autossa, joten striimaus ei onnistu kuin korkeintaan puhelimen kautta.

Radion helppokäyttöisyydestä harva voi kuitenkaan kiistellä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.4.2015