Prahan trendikkäin kaupunginosa
Matkailu
Prahan trendikkäin kaupunginosa
Praha tunnetaan klassisista nähtävyyksistään, mutta sieltä löytyy myös trendikkäitä paikkoja. Muodikkain kaupunginosa on nyt putiikkien ja kahviloiden Vršovice. Valitsimme sieltä 10 vinkkiä.
Julkaistu 7.5.2018
Mondo

Koe nämä Prahan trendikulmien löydöt

Krymská-katu

Vršovicen kaupunginosa on nyt monella tapaa Prahan muodikkain. Korttelin pääkadulla Krymskálla järjestetään silloin tällöin katujuhlia, mutta jos et satu paikalle juhlahumuun, tee oma baarikierros. Maista Bad Flash -baarissa (Krymská 2) tšekkiläisten pienpanimoiden oluita. Värikkäässä Café V Lesessä (Krymská 12) on usein liveohjelmaa. Incider Bar (Krymská 26) lienee Prahan ainoa siidereille pyhitetty pubi.

Jedna Dva Tři Gallery

Entisessä suklaatehtaassa (Petrohradská 13) toimii galleria ja kahvila, sekä Petrohradská Kolektiv -taiteilijakollektiivin residenssejä. Kurkista myös boheemille sisäpihalle.

Herkkuravintola Prahassa

Jam & Co.

Aasialaisen fuusiokeittiön ravintola Jam & Co. (Krymská 1) tarjoilee maukasta ruokaa lofthenkisessä miljöössä. Ravintola panostaa tuoreisiin raaka-aineisiin.

Prahan ihania kahviloita

Café Jen

Pikkuruinen kahvila Jen (Kodaňská 37) on tunnettu herkullisesta aamupalastaan (3–5 e), jota saa arkipäivisin kello kolmeen saakka. Viikonloppuisin brunssi on tarjolla koko päivän.

Coffee House Source

Kauniissa kahvilassa Coffee House Sourcessa (Francouzská 100) käytetään talon oman paahtimon tuotteita. Nauti kahvisi vaikkapa raakakakun kera sisäpihalta löytyvässä vehreässä puutarhassa.

Shoppaile kivoissa putiikeissa

Boho Vintage Concept Store

Second hand -liike Boho Vintagen (Francouzská 76) sisustus on koottu vanhoista pöytälaatikoista, matkalaukuista, taulunraameista ja täytetyistä eläimistä. Tarjolla on tarkoin valikoituja vintagevaatteita ja asusteita sekä tšekkiläisten designereiden töitä.

Xaoxax

Baobab-kustantamolla on kirjakauppa Xaoxax (Krymská 29), josta löytyy printtejä, grafiikkaa, sarjakuvia sekä lasten kirjoja. Kuvittaja Michaela Kukovičován leikkisät “This is Prague”-postikortit ihastuttavat.

Juttu on julkaistu alun perin Mondo-lehdessä 8/2017.

Kommentoi »