Portugalin loistavat surffausrannat
Matkailu
Portugalin loistavat surffausrannat
Portugali on Euroopan parhaita surffauspaikkoja. Mondon Lissabon-oppaan tekijä Anna Pöysä valitsi neljä loistavaa surffauskohdetta eri tyyppiselle lomailijalle.
4.12.2014
 |
Mondo

Portugalista löytyvät Euroopan mahtavimmat surffiaallot. Mondon Lissabon-oppaan tekijä Anna Pöysä valitsi neljä loistavaa kohdetta, joissa voit yhdistää surffauksen ja hauskan lomailun.

1. Kaupunki + ranta

Harvoin kaupunkilomaan voi yhdistää surffauslomaa, mutta Lissabonista pääsee lähijunalla Atlantin viileisiin vesiin puolessa tunnissa. Carcavelosin vilkas hiekkaranta on suosittu surffispotti. Opettaja ja vuokravälineet järjestyvät paikan päällä nopeasti. Surffausta on helppo kokeilla täällä ensimmäistä kertaa.

2. Löhöilyä ja surffausta

Algarvessakin voi surffata pelkän rannalla makaamisen sijaan. Sagresin kylä sijaitsee Euroopan lounaisimmassa kolkassa. Jylhien kallioiden edustalla sijaitsevat rannat ovat maan suosituimpia ja tunnetuimpia surffauspaikkoja.

3. Soma kylä

Ericeiran kalastajakylä on ainoa eurooppalainen kohde surffirantoja suojelevan Save the Waves -järjestön listalla. Sinne se pääsi, koska kahdeksan kilometrin alueella on eritasoisille surffaajille sopivia rantoja ja surffikulttuuria. Ericeira sijaitsee 35 kilometriä Lissabonista pohjoiseen.

4. Hyvät aallot

Penichessä on surffaamiseen sopivat olosuhteet lähes joka päivä. Kaupunkiin ajaa Lissabonista puolessatoista tunnissa. Talvisin siellä on lähinnä kokeneita surffaajia, sillä Atlantin talvimyrskyjen vuoksi aallot ovat isompia kuin kesäisin. Penichestä pohjoiseen sijaitsevassa Nazaréssa tehtiin ennätys, kun Garrett McNamara surffasi 30-metristä aaltoa.

Kommentoi »