Image

4 h + k + s, 180 m2, Espoo: Entisen pikaluistelijan ja kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutetun Mika Poutalan kodissa on elokuvateatteri

4 h + k + s, 180 m2, Espoo: Entisen pikaluistelijan ja kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutetun Mika Poutalan kodissa on elokuvateatteri
Entisen pikaluistelijan Mika Poutalan toive omakotitalosta toteutui lopulta Espoossa. Niin myös paikka valtuustossa kristillisten valtuutettuna.
Julkaistu: 6.12.2021

"Olen haaveillut omakotiasumisesta pienestä asti. Tulen yksinhuoltajaperheestä ja olen aina aiemmin asunut kerros­talossa. Jo ennen kuin meillä oli tontti, tein suunnitelmia unelmatalostani. Kun päätimme hankkia tämän tontin, aloin piirtää taloa ruutupaperille. Mietimme vaimoni kanssa, kuinka monta huonetta ja mitä kaikkea tarvitaan. Menimme suunnitelmani kanssa arkkitehdin luo, että tällainen haluttaisiin. Isompia muutoksia tarvitsi tehdä tosi vähän, 95-prosenttisesti tämä on sellainen kuin alun perin piirsinkin.

Tämä talo valmistui vuonna 2012. Parasta tässä on korkea ja valoisa olohuone-keittiö-yhdistelmä. Toinen on toteutunut unelmani omasta elokuvateatterista kellarissa.

Olen syntyperäinen helsinkiläinen. Lapsuuteni asuin Kalliossa ja koulut kävin Malmilla sekä myöhemmin Mäkelänrinteen lukiossa. En koskaan ajatellut muuttavani Helsingistä pois, en edes katsonut tontteja muualta. Pari vuotta etsittiin eikä löydetty mitään järkevää. Vaimo pakotti katsomaan tätä tonttia Espooseen. Nyt en voisi enää kuvitella muuttavani täältä pois.

Olin jo unohtanut, että yksi perusteeni vastustaa Espooseen muuttoa oli mahdollinen kiinnostukseni mennä joskus mukaan kunnallispolitiikkaan. Näköjään sekin oli mahdollista myös Espoossa. Jo pikaluistelu-urani aikana minua pyydettiin kristillisdemokraattien ehdokkaaksi moniin vaaleihin, mutta urheilu-urani aikana halusin keskittyä siihen.

POLKUPYÖRÄ

Pikaluisteluharjoittelusta tosi iso osa on pyöräilyä. Minulla on muutama SM-hopeamitalikin ratapyöräilyssä. Rakensin vanhasta ratapyörästäni katupyörän. Nyt kun sillä ei enää ajeta, se muistuttaa sisustuksessa omista juuristani ja siitä mistä olen tullut.

OLYMPIAKELLOT

Idea tuli hotellien auloista: laitetaan seinälle minulle tärkeät olympiakaupungit. Silloin olin luistellut Torinon, Vancouverin ja Sotšin olympialaisissa. Pyeongchang pitäisi vielä lisätä. Silloin Suomen aika jää tosin pois, mikä on vähän haastavaa.

Poliittinen koti -palstalla kurkistetaan kaupunginvaltuutettujen koteihin.

Kommentoi »