Mondo

Pipsa Hurmerinnan Mac&cheese



Pipsa Hurmerinnan Mac&cheese

ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Kokki, malli ja juontaja Pipsa Hurmerinnan mielestä amerikkalainen mac&cheese maistuu parhaalta suoraan padasta haarukoituna.
Teksti Iina Thieulon
Kuvat Satu Nyström

Mac&cheese neljälle 250 g makaronia 200 g cheddarjuustoa 2 rkl voita 2 rkl vehnäjauhoja 3 dl piimää ripaus savustettua paprikajauhetta 1 rkl tuoretta oreganoa suolaa mustapippuria voita vuoan voiteluun 2 rkl korppujauhoja

1. Keitä makaronit runsaassa vedessä ja siivilöi ne keittämisen jälkeen kylmässä vedessä. Raasta juusto. 2. Lämmitä voi kattilassa ja lisää sulaan voihin jauhot koko ajan sekoittaen. Anna jauhojen kypsyä vähän aikaa, älä ruskista. Lisää piimä kattilaan koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Alenna lämpötilaa ja kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen. Kun kastike on muuttunut paksuhkoksi, lisää juustoraaste ja ota kattila pois liedeltä. 3. Kaada kastike makaronien sekaan. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja silputtu oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. 4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele sen pinnalle korppujauhot. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes korppujauhot ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki. 

Julkaistu: 9.4.2014