
Shoppaile uutuuksia
Tokiossa ei ole pulaa uusista ostos- ja viihdekeskuksista.
Arkkitehtonisesti upein on pari vuotta sitten avattu, yhä uudistuva Shibuya Stream (3-21-3 Shibuya), joka saa innoituksensa Shibuyajoesta.
Ulkoilmaliukuportaat, sillat, vesiputous, uniikki valaistus ja pilvenpiirtäjä luovat poikkeukselliset puitteet illalliselle, kahvittelulle ja ostoksille.
Seudun toinen uutuus on 47-kerroksinen Shibuya Sky (2-24 Shibuya), jonka huipulla on alueen korkein näköalakattoterassi. Maisemaa 230 metristä alas Shibuya Crossing -risteykseen on odotettu. Kerrokset B2-14 on pyhitetty kaupoille ja herkuille.
Ginzassa kuhistaan nostalgian äärellä. Hibiya Central Market (1-1-2 Yurakucho) on tehty Hibiya Midtown -kompleksin 3. kerrokseen. Tarjonta ulottuu muodista artesaaniginiin. Miniatyyrikaupungiksi rakennettu kerros huokuu toritraditiota ja tarjoaa ostoskojujen ohella myös yllättäviä pop up -tapahtumia.
Moni kaipaa legendaarista Sony Buildingia. Ginza Sony Park (5-3-1 Ginza) on sen tilalle auennut yhteisöllinen puutarha, jonka hauskoissa kuppiloissa ja puodeissa vierähtää aikaa. Uusi innovaatioiden Sony Building on rakenteilla.
Juo taidetta
Latte maistuu tokiolaisille, ja koska Japanissa pyritään täydellisyyteen, on lattetaiteesta muodostunut tavoiteltava valttikortti. Moni kahvikupillinen on ihastuttava taidonnäyte. Hipahtavassa Shimokitazawassa sijaitseva Ballon D’essai (2-30-11 Kitazawa) tarjoilee mukillisensa yllätyskuvalla koristeltuna. Juomat ovat söpöjä ja pienpaahtimokahvi erinomaista.
Hypetetty paikka on Harajukun Reissue (3-25-7 Jingumae), jonka 3D-lattejuomat mukista kurkottelevine vaahtohahmoineen ovat uskomattomia. Voit pyytää kahviin lemmikkisi tai idolisi kuvan. Lattetaideteoksesta veloitetaan noin 3 euron lisämaksu.
Unohtumaton on myös Nissan Crossing Cafe (5-8-1 Ginza), jossa kahviprintteri tulostaa kuppiin selfien tai kuvan mieleisestä Nissanin autosta. Kekseliäitä matchalattejuomia ja jälkiruokataidetta voi nauttia esimerkiksi Nana’s Green Tea Café -ketjun Skytreen kahvilassa (1-1-2 Oshiage, Solamachi 4. krs.).
Koe hittimuseot
Tokion museoiden vetonaula on digimuseo teamLab Borderless (1-3-8 Odaiba Palette Town). TeamLabilla on myös toinen näyttelytila teamLab Planet (6-1-16 Toyosu), jossa muun muassa kuljetaan vedessä. Esimerkiksi Body Immersive -näyttelyssä kävijän kehosta muodostuu taideteos. Huimassa museossa kävellään paljain jaloin. Auki syksyyn 2020 saakka.
Museum of Contemporary Art Tokyo eli MOT (4-1-1 Miyoshi) on kokenut pitkän remontin. Näyttelytilojen korjausten lisäksi ravintola, kahvila ja museokauppa ovat aivan uusia. Kokoelmissa on 5 400 omaa nykytaiteen teosta, ja remontin aikana hankittiin 400 uutta työtä.
Issey Miyaken ja Tadao Andon suunnittelemaan designmuseo 21 21 Design Sightiin (9-7-6 Akasaka) kannattaa suunnata jo huipputyylikkään arkkitehtuurin ja kauniin puiston vuoksi.
Asu teemahotellissa
Ginzassa sijaitseva Muji Hotel (3-3-5 Ginza) on houkutellut jo jonkin aikaa brändin faneja sekä yöpymään että shoppailemaan samassa rakennuksessa toimivassa maailman suurimmassa Muji-liikkeessä. Miljöö on Mujin mukainen ja yö maksaa noin 120 euroa per henki. Kiinnostavia majapaikkoja ovat myös kapselihotellit Hotel Zen Tokyo (1-5-8 Nihonbashi Ningyocho) ja Do-c Ebisu (1-8-1 Ebisu). Ensimmäinen on minimalistista wabi-sabi-designia ja zen-elementtejä hyödyntävä luksuskapseli (40–50 euroa/yö). Jälkimmäinen taas kutsuu asukkaansa saunomaan ”Finnish style Löyly”-saunaan, jossa kiukaalle heitetään mintuntuoksuista vettä. Yö maksaa 40–80 euroa.
Henn-na Hotel Ginza (2-2-1 Tsukiji) on robottihotelli. Respassa on naisandroideja ja huoneissa teknologisia innovaatioita valosensoreista höyrypuhdistusvaatekaappiin. 2 hh noin 100–150 euroa.
Käy uudella kalatorilla
Legendaarisen Tsukiji-torin kiihkeä kalakauppa on siirtynyt Toyosun kalamarkkinoille (6-6-1 Toyosu). Paikka on hengeltään teollisempi, mutta aamuvirkuille tarjoillaan yhä jännitysnäytelmä: tonnikalahuutokauppa (klo 05–06). Täältä saa myös päivän tuoreinta sushia. Maailman suurin kalatori on Tsukijiakin puolet suurempi. Kannattaa huomioida, että ravintola-alueille muodostuu varhaisaamun jälkeen valtaisat jonot. Tsukijin torin vannoutuneille ystäville hyvä uutinen on, että herkuttelu jatkuu yhä vanhallakin alueella (4-14-2 Tsukiji). Toyosuun pääsee Yurikamome-linjalla (Shiomaen asema), Tsukijiin Oedo-linjalla (Tsukiji Shijon asema).
3 × virtuaaliviihde
VR Park Tokyo Shibuya
Suositussa virtuaalipelipuistossa voi pelata noin 30 euron hinnalla 110 minuutin aikana kymmenkunta eri peliä. Lähde taikamatolle, vuoristorataan tai alastomien japanilaisten kanssa kylpyyn.
(13-11 Udagawacho)
VR Ninja Dojo
Uusin VR-hupi tekee sinusta ninjasoturin. Ensin saat koulutuksen ja sitten alkavat tositoimet. Varjoista astuu joukko muinaisia hirviöitä!
1,5 tunnin sessio noin 70 euroa.
(2-15-15 Uchikanda)
Tree by Naked
Tämän ravintolan virtuaalisella juhla-aterialla kaikki aistit pääsevät käyttöön. Ruokailua elävöitetään sellaisin efektein, että kuusiosainen illallinen suorastaan maistuu väreiltä.
(1-10-2 Tomigaya)