Pietarin matkaopas: näe valokuvataidetta, syö georgialaista ruokaa ja juhli kattojen yllä
Matkailu
Pietarin matkaopas: näe valokuvataidetta, syö georgialaista ruokaa ja juhli kattojen yllä
Valitsimme Pietarin parhaat nähtävyydet, ravintolat, kahvilat, baarit, shoppailupaikat ja hotellit.
Julkaistu 14.6.2018
Mondo

KOE

Neuvostoaikaisten peliautomaattien museo

Yksi kaupungin uusimmista museotulokkaista sijaitsee aivan Verikirkon vieressä. Esillä on neuvostoliittolaisia kolikkopelejä pääasiassa 1970- ja 1980-luvuilta. Näytillä on myös jokunen harvinaisuus varhaisemmilta vuosilta. Mukana ovat klassikot kuten ”Morskoi Boi” (Merisota) ja ”Snaiper-2” (Tarkka-ampuja 2 ). Museossa ei tarvitse vain tyytyä katselemaan, sillä pääsylipun hinnalla saa kupillisen vanhoja kopeekoita, joilla pääsee pelaamaan.

Konnušennaja Plošad 2b, 15kop.ru

Rosphoto

Komeassa 1800-luvun rakennuksessa toimii Venäjän paras valokuvamuseo, jonka vaihtuvissa näyttelyissä on esillä taidetta ja journalistista valo­kuvaa. Samassa tilassa on myös laadukas valokuvakirjakauppa sekä pieni kahvila.

Ulitsa Bolšaja Morskaja 35, rosphoto.org

Bolšoi Teatr Kukol

Pietari tunnetaan baleteistaan ja oopperoistaan, mutta myös nukketeatteri on huomattavan laadukasta. Perinteisessä Bolšoi Teatr Kukolissa on lapsille sopivien esitysten lisäksi paljon aikuisille suunnattuja esityksiä.

Ulitsa Nekrasova 10, puppets.ru

HERKUTTELE

Kazbegi

Kazbegi on yksi Pietarin viihtyisimmistä ja hinta-laatusuhteeltaan parhaista georgialaisista ravintoloista. Listalta löytyy muun muassa juustolla täytettyjä hatšapuri-leipiä, georgialaisia viinejä ja erikoisuutena lihattomia khinkaleja eli täytettyjä taikinanyyttejä. Illallinen kahdelle maksaa alle 20 euroa.

Naberežnaja Reki Fontanki 20, facebook.com/sakhinkle.kazbegi

Restoran 1913

Jos haluaa syödä venäläisittäin, mitä ikinä se kirjavien kulttuurien Pietarissa tarkoittaakaan, hyvällä tavalla hieno Restoran 1913 sopii tähän tarkoitukseen oivallisesti. Keskustan lähellä sijaitseva paikka ei ole puitteistaan huolimatta ylihintainen, ja listalta löytyvät kaikki klassiset venäläisen keittiön herkut. Palan painikkeeksi voi ottaa venäläistä šampanskojea alle 10 eurolla pullo.

Voznesenski Prospekt 13, restaurant-1913.spb.ru

Štšelkuntšik

Stolovaja-ruokalaa nykyaikaan päivittävä vitriinibistro. Stolovaja tarkoittaa ruokasalia. Se on buffet, jossa asiakas valitsee haluamansa vaihtoehdot valmiiden salaattien, höysteiden ja pääruokien joukosta ja maksaa määrän mukaan. Štšelkuntšikista saa venäläistä kotiruokaa kotleteista blineihin ja juomia kefiiristä kvassiin. Paikan yhteydessä toimii myös panimo. Tuhti ateria kahdelle irtoaa juomineen alle 15 eurolla.

Ligovski Prospekt 10, schelkunchik.spb.ru

KAHVITTELE

Mickey & Monkeys

Vanhaan arvorakennukseen levittäytynyt avara ja urbaani kahvila, jossa on tarjolla kaikkea aamiaisesta päivälliseen. Tavallisten kahvien lisäksi täältä saa muun muassa hikkori­cappucinoa, paikan päällä tehtyä chiliteetä sekä jättipirtelöitä, joihin on tungettu kaikkea kokonaisista donitseista useisiin jäätelötuutteihin.

Ulitsa Gorohovaja 27, coffeeroomspb.com

Stolle

Täältä löytyvät kaupungin ja ehkä koko Venäjän parhaat piirakat, varsinkin suolaiset sellaiset. Perinteisiä kerroksittaisia pirogeja voi ostaa mukaan isompina paloina tai nauttia paikan päällä mukavassa kahvilamiljöössä. Kokeile ainakin sienipiirakkaa ja kalapiirakka kulebiakaa.

Nevski Prospekt 11, stolle.ru

Tolsti Fraer

Muodikkaaksi muuttuneella Ulitsa Belinskovolla on säilynyt yksi vanhan ajan viihtyisä olutkrouvi. Tolsti Fraer panee noin kymmentä olutta, ja tuopin tilatessaan saa pienen lautasen kuivakalaa, savujuustoa ja ruisleipää.

Ulista Belinskovo 13, tolstiy-fraer.ru

Au Pont Rouge oli avautuessaan maailman ensimmäisiä tavarataloja.

SHOPPAILE

Au Pont Rouge

Yksi Pietarin varhaisista tavarataloista on remontoitu upeasti ja avattu jälleen myymälänä. Tsaariperheenkin väitetään tehneen ostoksia täällä 1900-luvun alussa. Muodin, parfyymien ja elektroniikan lisäksi myynnissä on matkamuistoja. Seitsemännessä kerroksessa on ravintola.

Naberežnaja Reki Moiki 73, aupontrouge.ru

Dom Knigi

Alunperin ompelukoneyhtiö Singerin päämajana toimineessa jugendrakennuksessa on palvellut yli sata vuotta kaupungin paras kirjakauppa. Siellä järjestetään kirjailijavierailuja, ja kaupassa on osasto englanniksi käännetyille venäläisille klassikoille sekä paljon taidekirjoja. Komean lasitornin alla on myös matkamuistomyymälä ja kahvila.

Nevski Prospekt 28, spbdk.ru

Udelnajan kirpputori

Udelnajan aseman vieressä sijaitseva, jättimäiseksi ulko- ja sisätoriksi kasvanut kirppari on matka 1900-luvun Venäjän aineelliseen kulttuuri­historiaan. Myynnissä on kaikkea piraattifarkuista neuvostokahvakuuliin ja valkovenäläisestä diskomusiikista aitoon antiikkiin. Auki lauantaisin ja sunnuntaisin aamusta viiteen iltapäivällä.

Metroasema: Udelnaja

JUHLI

Mansarda

Jos kiipeää ylös Iisakinkirkon kupoliin katsomaan näköaloja, näkee viereisen rakennuksen yläkerroksessa sijaitsevan lasiseinäisen ravintolan. Mansarda on tyylikäs ravintolan ja viinibaarin yhdistelmä, jossa kannattaa käydä etenkin valkoisten öiden aikaan, kun maisema avautuu joka suuntaan.

Ulitsa Potštamtskaja 3, en.ginza.ru

Griboedov Club

Tyhjään pommisuojaan väsätty kirjaimellisesti maanalainen klubi, johon kuuluu erillinen keikkapaikka yllä olevan kukkulan päällä. Viikolla housebändien keikkoja, joiden tyylikirjo ulottuu jazzista reggaeen. Viikonloppuisin kiinnostavia vierailevia artisteja.

Ulitsa Voronežskaja 2 , griboedovclub.ru

Redrum

Venäjällä puhutaan jo ”pienpanimovallankumouksesta”, sillä niin moni uusi tekijä on ilmestynyt haastamaan Baltikan tehtaan massatuotteita. Redrumin tyylikkäässä kellarimiljöössä pääsee maistelemaan talon omaa olutta, pietarilaisten ja venäläisten pienpanimoiden tuotteita sekä ulkomaisia tuontioluita.

Ulitsa Nekrasova 26, vk.com/redrumbar

NUKU

Petro Palace Hotel

Pietarin tunnetuimpien nähtävyyksien lähellä sijaitseva näyttävä hotelli, jossa yhdistyvät viihtyvyys ja venäläistyylinen luksus. Henkilökunta on palvelee auliisti kaikissa toiveissa. Loistava aamiainen.

2 hh 80–120 euroa, Ulitsa Malaja Morskaja 14 , petropalacehotel.com

Nevsky Grand Hotel

Viihtyisä kolmen tähden perushotelli viehättävässä vanhassa talossa, kulman takana Nevski Prospektin metroasemasta. Buffetaamiainen ja kotoisa tunnelma. Samalla kadulla on lukuisia ravintoloita ja kauppoja sekä ympäri vuorokauden palveleva ruokakauppa.

2 hh alkaen 40–60 euroa, Ulitsa Bolšaja Konnušennaja 10 , nevskygrandhotel.com/en

Azimut Hotel

1970-luvun Intourist-tunnelmaa aulabaareineen ja aamiaismakkaroineen. Kompaktit huoneet ja kokolattiamatot täynnä tarinoita. Azimut sijaitsee lyhyen ratikka- tai metromatkan päässä keskustasta.

2 hh 30–50 euroa, Lermontovski Prospekt 43 , azimuthotels.com

Kommentoi »