
Pesto-muna-bagel on aamiaispöydän hittiherkku – Tällä reseptillä onnistut
Tämä somesta tuttu herkku maistuu tuhtina aamiaisena tai täyttävänä välipalana. Valmistamiseen menee vain vartti.
Pesto-muna-bagel
2 annosta / 15 minuuttia
• 1 bagel
• 2 rkl vihreää pestoa
• 1 rkl öljyä
• 1 dl juustoraastetta
• 2 kananmunaa
• rouhaisu mustapippuria
Lisäksi
vihersalaattia
1. Leikkaa bagel puoliksi.
2. Sekoita pesto ja öljy kupissa. Lusikoi pestoseos pannulle. Ripottele pannulle peston päälle kaksi kekoa juustoraastetta. Kuumenna keskilämmöllä.
3. Kun juusto on sulanut, aseta juuston päälle bagelit leikkuupinta pannua vasten. Riko bagelin reikiin kananmunat.
4. Aseta paistinpannun päälle kansi tai alumiinifolio. Paista bageleita pari minuuttia, kunnes kananmunan valkuainen on hyytynyt – keltuainen saa jäädä ihanan valuvaksi.
5. Nosta leivät lautasille, jossa on vihersalaattia. Rouhaise kananmunien päälle mustapippuria.
Vinkki! Voit vaihtaa halutessasi vihreän peston myös punaiseen pestoon. Varo, ettet paista bagelia liian kuumalla pannulla, sillä pesto palaa herkästi.