Tuulilasi

Perinteinen autoteollisuus häviämässä kilpailun älyautoista teknologifirmoille

Perinteinen autoteollisuus häviämässä kilpailun älyautoista teknologifirmoille
Teknologiafirmat saattavat olla voittajia perinteisen autoteollisuuden kustannuksella seuraavan kymmenen vuoden aikana, kun älyautot saapuvat.

Sijoittajat ovat enemmän kiinnostuneita teknologiafirmoista ja heidän innovaatioistaan kuin perinteisistä autonvalmistajista, kertoo Reuters. Teknologiafirmat pystyvät ajattelemaan luovasti eikä heillä ole takanaan perinteisen autoteollisuuden rajoitteita.

Esimerkiksi Google on jo pitkään testannut itsestään ajavia autoja ja on tuomassa autoihin oman käyttöjärjestelmänsä, jonka avulla Googlen palvelut toimivat myös autoissa.

Monet isot autonvalmistajat, kuten VW, Toyota ja Nissan ovat lyöttäytyneet yhteen ulkopuolisten teknologiafirmojen kanssa älyautojen teknologian tuomiseksi malleihinsa.

Reutersin mukaan monet analyytikot kertovat, että sijoittajien ei kannata investoida perinteiseen autoteollisuuteen, joka toimii vanhojen kaavojensa mukaan, vaan pienempiin teknologiafirmoihin.

Älyautoilusta on muodostumassa aivan oma markkinansa, jonka arvioidaan olevan noin 50 miljardin dollarin arvoinen eli 37 miljardia euroa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 3.7.2014
Kommentoi »