Pelastaako tämä SUV Lotuksen tulevaisuuden - ja tuleeko siitä täyssähköinen?
Autot ja liikenne
Pelastaako tämä SUV Lotuksen tulevaisuuden - ja tuleeko siitä täyssähköinen?
CarAdvicen mukaan uusi Lotus Lambda SUV saatetaan julkistaa jo tämän vuoden aikana. Kevyistä ja huipputehokkaista urheiluautoista tunnettu Lotus on nyt tekemässä ensimmäistä ”kansanautoaan” aikoihin.
3Kommenttia
Julkaistu 27.10.2020
Tuulilasi

Lotuksella on tosin nyt monta rautaa tulessa, sillä samaan aikaan se suunnittelee melko mielipuolista 2000-hevosvoimaista hyperautoaan Evijaa, joka pitäisi lanseerata vielä tämän vuoden aikana.

Lambda tehdään samalle SPA-pohjarakenteelle kuin Volvo XC40 ja Lynk & Co 01. Kiinalainen Geely omistaa kaikki kolme brändiä. Rakenne mahdollistaa niin hybridit kuin täyssähköversionkin, mutta kesällä Lotus kertoi, että se saattaa hypätä kokonaan hybridien yli suoraan täyssähköautoon.

Lambda tulee olemaan Lotukselle erittäin tärkeä. Jos sen myynti lähtisi lentoon, Lotus saisi rahaa seuraavan sukupolven urheiluautoilleen – ja nämä rahat saattaisivat myös pelastaa Lotuksen epävarman tulevaisuuden.

Ja ei Lotus Lambdasta ihan mitään kansanautoa ole tulossa. Sen on kerrottu olevan segmenttinsä nopein ja parhaiten käsiteltävä auto, joten hintalappu lienee sen mukainen. Mitään tarkkoja yksityiskohtia Lotus ei ole autosta paljastanut.

3 kommenttia