Apu

Paris Hilton kertoo Avun haastattelussa suhteestaan Carter Reumiin: ”Meillä synkkasi heti – olemme parhaita kavereita”

Paris Hilton kertoo Avun haastattelussa suhteestaan Carter Reumiin: ”Meillä synkkasi heti – olemme parhaita kavereita”
Miljonäärisuvun kasvatti puhuu Avun tähtihaastattelussa suunsa puhtaaksi väkivaltaisista opettajistaan, nuoruuden kapinastaan, luottamisen vaikeudesta ja kuinka ystävyys vanhan perhetutun kanssa roihahti rakkaudeksi.
Julkaistu: 11.9.2021

Mediapersoona ja liikenainen Paris Hilton, 40, brändäsi itsensä ennen kuin sosiaalinen media teki sellaisesta toiminnasta normaalia.

Kaksi vuosikymmentä sitten itsensä markkinoimiseen suhtauduttiin kriittisesti, ja nuori Paris, miljonäärisuvun kasvatti, josta kirjoitettiin seurapiiripalstoilla, sai osakseen niin ihailua kuin parjausta. Hänestä tuli turhan julkkiksen perikuva.

Kun jet set -elämäntyylistä tunnetun seurapiirijulkkiksen pahin biletyskausi oli ohi, hän keskittyi asusteidensa ja hajuvesiensä myyntiin sekä musiikkiin, dj-keikkoihin, kirjojen kirjoittamiseen, näyttelemiseen ja liikeideoihinsa kiinteistöbisneksessä.

Korona-aikana Paris on viihtynyt meikittömänä, tukka nutturalla mukavissa oloasuissa.

Hän eli vuosia jatkuvassa julkisuus­pyörityksessä ja hukkasi identiteettinsä, esitti erilaisia versioita itsestään kameran edessä ja puhui kimeämmällä äänellä.

Nyt puhelimen toisessa päässä on ystävällinen, fiksu, muista välittävä, itsenäinen, menestynyt liikenainen.

Mitä tässä välissä tapahtui?

– Yleisin väärinkäsitys on se, että minut on lellitty piloille ja että olen saanut kaiken ilmaiseksi ilman, että minun on tarvinnut työskennellä päivääkään. Totuus on toisenlainen. Olen tehnyt töitä seitsemän päivää viikossa sen eteen, että saavutan päämäärääni.

Paris Hilton esitti yhtä pääosaa kauhu- elokuvassa House of Wax (2005).

Julkkisperheen kapinallinen lapsi

Paris Whitney Hilton syntyi vuonna 1981 ja varttui yltä­kylläisyydessä ja julkkisten ympäröimänä.

Hänen isoisoisänsä Conrad perusti Hilton-hotelliketjun, ja oli muutaman vuoden naimisissa pröystäilevästä elämäntyylistään tunnetun näyttelijä Zsa Zsa Gáborin kanssa. Hänen isosetänsä Conrad Jr. taas oli Elizabeth Taylorin ensimmäinen aviomies.

Hänen Richard-isänsä oli Hilton & Hyland -kiinteistöfirman omistaja ja Kathy-äitinsä muotisuunnittelija ja filantrooppi. He tiesivät julkkiselämän varjopuolet, joten he olivat tiukkoja kotikasvatuksen suhteen. Nuori Paris eli erittäin suojattua elämää.

– Nuorempana en saanut käydä deiteillä tai koulun tanssiaisissa enkä saanut meikata. Kun sitten muutimme Los Angelesista takaisin New Yorkiin, kapinoin, lintsasin koulusta ja kävin bilettämässä iltaisin.

– En yrittänyt olla pahis, mutta olin innoissani uudesta maailmasta ja siitä, että pystyin mennä eri paikkoihin. Vanhempani eivät olleet tottuneet siihen ja heitä varmaankin pelotti seurata kasvamistani aikuiseksi.

Netflix esittää Parisin omaa kokkiohjelmaa, jossa hän kokkaa julkkistuttaviensa kanssa.

Opettajat pahoinpitelivät

Kapinoinnin seurauksena Paris lähetettiin Utahiin sisäoppilaitokseen, jota mainostettiin laatukouluna henkisesti haastaville lapsille. Siellä opetettiin myös hyviä käytöstapoja. Paris koki siellä niin henkistä kuin fyysistä väkivaltaa. Tekijöinä olivat opettajat.

– Se oli elämäni vaikeimpia aikoja, jokainen päivä oli piinaa. Olen nähnyt painajaisia siitä asti. En usko, että pääsen niiden kokemusten yli koskaan. Siellä työskennelleet ihmiset olivat julmia.

"Kun muutin Los Angelesiin, halusin pärjätä omillani. Asuin vuokra-asunnossa kavereideni kanssa. Tein mallin hommia, otin näytelmätunteja ja sain mainosdiilejä."

Yhdentoista sisäoppilaitoskuukauden jälkeen 18-vuotias Paris palasi New Yorkiin. Hän jatkoi siellä koulutietään, mutta jätti opinnot pian kesken. Jo aiemmin hän oli pyytänyt vanhemmiltaan, että saisi tienata omat rahansa joko näyttelemällä tai mallin töillä.

– He toivoivat, että opiskelen opinnot loppuun ennen töiden aloittamista. Mutta kun muutin Los Angelesiin, halusin pärjätä omillani. Asuin vuokra-asunnossa kavereideni kanssa. Tein mallin hommia, otin näytelmätunteja ja sain mainosdiilejä eri merkkien kanssa ympäri maailmaa.

Hiltonia on kritisoitu esineellis­tävästä suhtautu­misesta eläimiin, siitä että koirat ovat hänellä usein asusteen tapaan käsilaukussa.

Kostopornovideo veti maton jalkojen alta

Vuonna 2003 Paris koki šokin, kun hänen entinen poikaystävänsä, pokerinpelaaja Rick Salomon, julkaisi kaksi vuotta aiemmin kuvatun seksivideon 1 Night in Paris.

– Matto vedettiin jalkojeni alta. Hän petti luottamukseni. Se teki kipeää. Sydämeni särkyi, menetin uskoni rakkauteen ja miehiin. Olen loppuelämäni tuomittu asiasta, jonka pitäisi olla kahden ihmisen yksityinen kokemus eikä muiden pitäisi nähdä sitä.

Se suututti.

– Ja se, miten julmasti minua kohdeltiin ja parjattiin. Olin vain nuori nainen, joka oli luottanut toiseen ihmiseen. Jos samanlainen tilanne tapahtuisi nyt, siihen suhtauduttaisiin eri tavalla. Olen onnellinen, että asiat ovat muuttuneet eikä naista nolata samanlaisen tapahtuman takia enää.

Paris ja Tinkerbell, chihuahua, joka oli melkein yhtä kuuluisa kuin omistajansa.

Rattijuopumus ja vankilatuomio

Samaan aikaan nuoren Paris Hiltonin elämässä meni kovaa. Julkisuutta ja otsikoita riitti.

Vuonna 2003 ilmestyi myös Parisin ja hänen lapsuudenkaverinsa Nicole Richien tositelevisio-ohjelma Simple Life – leidit landella. Siinä seurapiirijulkkikset mukautuivat normielämään ilman rikkauksia. Hittisarjaa tehtiin viisi kautta, ja noina vuosina Paris oli paparazzien suosiossa.

Juhlista nousi otsikoita. Ennen pitkään otsikoihin nousivat myös Parisin ongelmat päihteiden ja lain kanssa.

Vuonna 2007 hän sai 44 päivän vankilatuomion, koska ajoi autolla, vaikka kortti oli hyllytetty rattijuopumuksen takia ja hänellä oli jo ehdollinen päällä. Lopulta hän lusi reilut 20 päivää. Kolme vuotta myöhemmin hänen hallustaan löydettiin huumeita. Silloin hän sai vuoden ehdollisen rangaistuksen ja porttikiellon Las Vegasin yökerhoihin.

Hänen asusteitaan ja parfyymejaan myydään ympäri maailman.

Murtovarkaat iskivät kotiin

Luksuselämän haittapuolet tallentuivat myöhemmin myös Sofia Coppolan ohjaamaan, tositapahtumiin perustuvaan The Bling Ring -elokuvaan, jossa nuorisojoukko murtautuu Parisin kotiin. Paris ei aluksi huomannut murtoja.

– Olin matkoilla murtojen aikana, eikä varashälytin ollut päällä. Kun tulin kotiin, oli henkilökuntani siivonnut varkaiden jäljet, sillä he luulivat, että kaverini tai stailistini olivat käyneet luonani. Aluksi kotoani ei viety mitään arvokasta, mutta viimeisellä kerralla he varastivat jalokiviä miljoonien dollareiden arvosta. Silloin tajusin, että minut oli ryöstetty.

"En ajatellut, että paljastaisin kameran edessä salaisuuksia ja traumaattisia kokemuksia, joita olen käynyt läpi. Lopulta olen onnellinen, että tein niin. Se avasi patoutumia."

Samat varkaat kävivät hänen kotonaan kuusi kertaa.

– He löysivät sivuportin ja paikan, josta pääsi kiipeämään aidan yli asuinalueelleni. Opin kokemuksesta ja minulla on tehokkaampi hälytyssysteemi, ettei vastaava pääse enää tapahtumaan.

Samoihin aikoihin hänen kotiovelleen alkoi ilmestyä ahdistelijoita.

– Yksi tuli kojootteja ja muita villieläimiä vilisevien kukkuloiden yli ikkunani taakse. Hänellä oli kaksi isoa veistä ja hänen tavoitteensa oli tappaa minut. Se oli todella pelottavaa.

Viime vuosien aikana hän on sanonut kannustavia asioita itselleen: ”Olet vahva, koska olet selvinnyt koettelemuksista. Ole ylpeä siitä, minkälaiseksi ihmiseksi olet kasvanut.”

Tositelevisio- ohjelma Simple Life – leidit landella (2003–2007) oli Paris Hiltonin läpimurto. Hänet nähtiin siinä ystävänsä Nicole Richien kanssa tavallisissa olosuhteissa ilman rikkauksia.

Kompuroiden kohti aikuisuutta

Aikuistumisprosessia auttoi viime syksynä ilmestyneen dokumentin This is Paris kuvaukset. Aluksi hän suhtautui projektiin epäillen.

– Minua on pyydetty vuosia tekemään dokumentti, mutta olen kieltäytynyt, koska aika ei ole ollut oikea. Tästäkin kieltäydyin ensin, mutta kun tapasin tekijät ja kuulin heidän visionsa, jäin miettimään asiaa. Vaikutuin heidän työstään, kun katsoin firman muita tuotantoja, kuten dokumenttisarjan Leah Reministä.

Parisin dokumentin oli tarkoitus paneutua häneen liikenaisena ja tarkastella pintaa syvemmältä hänen ja hänen perheensä hulppeaa luksuselämää, mutta ohjaaja Alexandra Dean sai hänet avautumaan asioista, joista hän ei ollut puhunut aiemmin.

– En ajatellut, että paljastaisin kameran edessä salaisuuksia ja traumaattisia kokemuksia, joita olen käynyt läpi. Lopulta olen onnellinen, että tein niin. Se avasi patoutumia.

Hän kertoi myös sisäoppilaitoksen tapahtumista ensimmäisen kerran dokumentissaan.

– En ole käynyt terapiassa, koska kaiken kokemani jälkeen en ole luottanut terapeutteihin, mutta haastatteluprosessi avasi patoutumia ja paransi henkisiä haavojani. Se oli terapeuttista. Toivon, että kokemukseni avaa muiden silmät ja vanhemmat tutkivat tarkkaan, millaisiin kouluihin lähettävät lapsensa.

Paris heitti ensimmäisen dj-keikkansa vuonna 2012 ja on pyörittänyt levyjä siitä asti. Keikat ovat vieneet häntä ympäri maailman.

Rakkaus roihahti perhetutun kanssa

Parisuhdetaitoja hän on opetellut esimerkiksi poppari Nick Carterin, muusikko Benji Maddenin ja suomalais-espanjalaisen mallin River Viiperin kanssa.

Hän on ollut kihloissa malli Jason Shawnin, liikemies Paris Latsisin ja näyttelijä Chris Zylkan kanssa. Helmikuussa hän meni kihloihin liikemies Carter Reumin kanssa.

– Ajoitus on oikea. Olen aikuistunut. Tiedän, kuka olen, mitä haluan, rakastan itseäni ja olen valmis rakastamaan toista. Aiemmin en ollut onnellinen, koska en tuntenut itseäni, enkä rakastanut itseäni. Silloin ei ole valmis vakavaan parisuhteeseen.

Nykyinen kihlattu ja kumppani on liikemies Carter Reum. Hän on myös Hiltonien perhetuttu.

Paris ja Reum ovat perhetuttuja. He ovat tunteneet reilut 15 vuotta, mutta huomasivat kemian välillään vasta kiitospäivänä, jolloin Carterin sisko oli kutsunut heidät luokseen syömään. Sen jälkeen pari on ollut erottamaton.

– Meillä synkkasi heti. Olemme partnereita ja parhaita kavereita. Minusta oli luonnollista puhua syvällisiä hänen kanssaan. Hän on auttanut minua parantumisprosessissa. Hän on täydellinen minulle ja saa minusta esille parhaat puolet. En ole ikinä ollut näin onnellinen. Jos en olisi hänen kanssaan, saattaisin olla yksin koko loppuelämän, koska minun on vaikea luottaa muihin.

The Hottie and the Nottie: roolityö romanttisessa komediassa vuonna 2008.

Pandemia pakotti pysähtymään

Pandemian aikaa Paris Hilton kuvaa henkiseksi puhdistautumiseksi.

– Aikaisemmin minulla oli jatkuva kiire, ja matkustin paljon, mutta nyt minulla oli ensimmäisen kerran vuosiin mahdollisuus pysähtyä ja kuunnella itseäni. Olen kiitollinen pakon sanelemalle paussille, sillä sain mahdollisuuden analysoida elämääni ja arvottaa asiat tärkeysjärjestykseen, hän kertoo matalalla äänellä videopuhelussa vanhempiensa kotoa Los Angelesista.

Korona-aikana he ovat viettäneet paljon aikaa kotona. Paris on viihtynyt meikittömänä, tukka nutturalla mukavissa oloasuissa. Hän nauttii kokkaamisesta ja rentoutuu katsomalla televisiota. Sarjoja hän katsoo yleensä viileässä makuuhuoneessaan.

– Parasta on loikoilla sängyllä Carterin kainalossa ja koirien kanssa. Pidän scifi-sarjoista. Katson myös Schitt's Creekiä, sillä se muistuttaa minua Simple Lifesta, kun perhe muuttaa keskelle ei mitään.

This is Paris -dokumentti ilmestyi viime vuonna. Siinä Paris kertoo muun muassa julmista opetta­jistaan sisäoppilaitoksessa.

Huoli ilmastosta

Ilmastonmuutos huolestuttaa Parisia. Siinä on aikamoinen muutos ympäri maailmaa kimalteen ja ökyjuhlien perässä kiitäneeseen nuorempaan Paris Hiltoniin.

Vaikka hän pitää ilmastonmuutostilannetta kriittisenä, yrittää hän optimistina löytää tien pallon pelastamiseksi.

– Toivon viimeisen puolentoista vuoden opettaneen, että ongelmiin on tartuttava ja etsittävä niihin ratkaisuja yhdessä. Tämä on meidän kaikkien planeetta.

"Uskon, että ihmiset arvostavat elämää, omaa aikaansa ja maapallon hyvinvointia enemmän pandemian jälkeen."

Hän sijoittaa firmoihin, joiden toiminta on kestävällä pohjalla. Osana ilmastotoimiaan hän on investoinut kasvispohjaiseen, kalanmakuiseen tuotteeseen Good Catch. Sitä rahoittavat myös näyttelijät Woody Harrelson ja Shailene Woodley.

– Meriä ylikalastetaan ja ne ovat täynnä myrkkyjä. Emme tiedä, mitä kalat syövät ja sitten me syömme niitä. Kasvispohjainen vaihtoehto on hyvä valinta ja se maistuu samalta tai jopa paremmalta kuin kala tai rapu.

Paris uskoo, että nyt kehitellään innovaatioita, jotka tulevat mullistamaan maailmaa.

– Uskon, että ihmiset arvostavat elämää, omaa aikaansa ja maapallon hyvinvointia enemmän pandemian jälkeen. Kuten myös vapautta nähdä ystäviään.

Paris Hilton vuonna 2020. Hän aloitti mallintyöt vähän alle kaksikymppisenä ja sai ensimmäiset keikat Donald Trumpin mallitoimiston T Managementin kautta.
Kirjaudu ja lue
Haluatko lukea koko jutun?
Voit jatkaa lukemista kirjautumalla palveluun. Lukeminen on maksutonta.
Kommentoi »