Mondo

Pariisin parhaat galleriat


Kulttuurinystävät huomio! Valitsimme Pariisin kiinnostavimmat galleriat juuri nyt.
Kuvat Guillaume Ziccarelli / Galerie Perrotin

GALERIE PERROTIN

Laulaja Pharrell Williams kutsuu Perrotinia (kuvassa, 76 rue de Turenne) juhlasalikseen. Hän on paitsi esiintynyt siellä myös kuratoinut näyttelyn. Pariisin blingblingein galleria edustaa sellaisia nykytaiteen tähtiä kuin Xavier Veilhan.

GALERIE KAMEL MENNOUR

Särmikäs galleria (47 Rue Saint-André des Arts), jossa on esillä näyttäviä töitä palkituilta tekijöiltä, kuten Latifa Echakhchilta ja Anish Kapoorilta.

ALMIN RECH GALLERY

Almin Rech on Pariisin amerikkalaisin galleria (64 rue de Turenne), vaikka sitä pyörittää Picasson lapsenlapsen sveitsiläinen vaimo. Täällä taide on konseptuaalista ja glamouria. Mukana on Jeff Koonsin kaltaisia kuuluisuuksia mutta myös nykytaiteen uusia ässiä.

MARIAN GOODMAN GALLERY

Kauniin aatelistalon (79 rue du Temple) sisällä on pienen museon verran nykytaideteoksia. Pienessä galleriassa saa katsoa rauhassa taidetta Sol LeWittilta ja Eija-Liisa Ahtilalta.

GALERIE CHANTAL CROUSEL

Chantal Crouselin kaksi galleriaa (10 rue Charlot ja 11 rue Léon Jouhaux) toimivat ponnahduslautana monelle nuorelle nykytaiteilijalle. Uusin galleriatila sijaitsee entisen Ranskan tullin tiloissa.

Julkaistu: 18.8.2015