Tuulilasi

Pariisi: Uusiin Smart-malleihin kaksi moottorivaihtoehtoa


Uudet Smartit ovat esillä myös Pariisin autonäyttelyssä.
Kuvat Smart

Uuden sukupolven Fortwo- ja Forfour-mallien myynti alkaa marraskuussa, ja tarjolla on alussa kaksi 3-sylinteristä moottoria, jotka ovat tehoiltaan 52 kW/71 hv ja 66 kW/90 hv.

Vapaasti hengittävä 52 kW:n moottori vääntää jo 1000 minuuttikierroksen kohdalta niin, että sillä on mahdollista ajaa erityisen taloudellisesti myös isoja vaihteita käyttäen.

66 kW:n moottorin turboahdin on kokonaan uusi, ja moottori on varustettu start/stop-pysäytysautomatiikalla.

Voimansiirtoon käytetään viisivaihteista käsivalintaista vaihteistoa tai automaattista twinamic-kaksoiskytkinvaihteistoa. Molemmat vaihteistovaihtoehdot ovat uusia.

Turvakorirakenne

Smart Fortwolla on nyt pituutta 2,69 metriä ja leveyttä 1,66 metriä. Forfour on puolestaan 3,49 metriä pitkä ja 1,66 metriä leveä.

Smarteissa on tridion cell turvakorirakenne, joka perustuu erikoislujien monikerrosterästen hyödyntämiseen. Smartien turvallisuus on testattu muun muassa etutörmäyskokeissa Mercedes-Benzin S ja C-sarjojen kanssa.

Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, kuljettajan polviturvatyyny ja molempien sivuturvatyynyt ovat vakiovarusteita. Lastenistuinten Isofix-lukot TopTether-kiinnikkeilla löytyvät matkustajan istuimelta (fortwo) sekä takaistuimilta (forfour).

ABS-jarrujärjestelmä, ASR-vetoluistonesto ja ESP-ajonvakautus ovat vakiovarusteita uusissa Smarteissa, samoin sivutuuliavustin. Jarruihin on integroitu mäkilähtöavustin ja jarruavustin.

Lisävarusteina autoihin saa peräänajovaroittimen ja kaista-avustimen.

Etuakselin rakenne perustuu Mercedesin edellisen C-sarjan McPherson-akselistoon ja taka-akselissa on niin sanottu De-Dion-rakenne. Vakiovarusteina ovat myös mm. Direct-Steer-ohjaus ja urheilujousitus.

Varustetasot

Uusien Smartien varustetasot ovat nimeltään passion, prime ja proxy. Lisäksi lanseerausvaiheessa rajoitetun ajan tarjolla on edition #1 –tason autoja.

Autoista löytyvät led-huomiovalot, kauko-ohjattava keskuslukitus kaukotunnistuksella ja ajonestolla, vakionopeussäädin nopeudenrajoittimella kojelaudan LCD-näyttö ja sähkötoimiset etusivuikkunat.

Passion-, prime- ja proxy-tason autoissa on muun muassa nahkapäällysteinen monitoimiohjauspyörä, kojelaudan 9-senttinen värillinen TFT-monitoiminäyttö ja Direct-Steer-ohjaus. Prime-tasolla mukaan tulevat lämmitetyt etuistuimet ja kaista-avustin. Proxy-tason autoista löytyvät vielä panoraama-lasikatto, Cool&Audio-varustepaketti sekä 16-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Smartiin on ensimmäistä kertaa tarjolla myös JBL-äänentoistojärjestelmä, jonka saa Smart Fortwohon 6- ja Forfouriin 8-kanavaisena. Kaiuttimia on vastaavasti 8 tai 12 kappaletta. Kokonaan uusi on myös smart cross connect -älypuhelinsovellus, joka on smart-asiakkaille ilmainen. Se sisältää navigoinnin reaaliaikaisine tieliikennetiedotteineen, kosketusnäytön ja Smart-pysäkointipalvelun.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 3.10.2014