
Elämäsi paras cookie syntyy pikaisesti pannulla paistamalla
Tahmean taikinaisessa toffee-cookiessa on rapeita ja pehmeitä sattumia.
Toffee-cookie
4 annosta / 20 minuuttia
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- noin 10 toffeekarkkia, esim. Omareita
- 75 g voita tai margariinia
- 1 kananmuna
Lisäksi
- vaniljajäätelöä
1. Sekoita kulhossa sokeri ja fariinisokeri. Sekoita toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Leikkaa toffeekarkit saksilla pieniksi paloiksi.
2. Ota esille paistinpannu, jonka halkaisija on 22-24 cm. Kuutioi rasva veitsellä pannulle. Lisää siihen sokeriseos.
3. Nosta pannu liedelle. Paista sekoitellen keskilämmöllä, kunnes rasva on sulanut. Nosta paistinpannu pannun- alusen päälle.
4. Lisää jauhoseos. Sekoita murumaiseksi.
5. Riko joukkoon kanan- muna. Sekoita tasaiseksi.
6. Nosta pannu takaisin liedelle. Paista keskilämmöllä välillä sekoitellen 5 minuuttia, kunnes osa keksitaikinasta on ruskistunut rapeaksi. Lisää päälle toffeekarkit. Levitä cookies pannulle tasaiseksi levyksi.
7. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.