Päivän Apu 6.4.2019: Vinkit autokauppaan
Autot ja liikenne
Päivän Apu 6.4.2019: Vinkit autokauppaan
Iskikö autokuume? Kokosimme yhteen tuoreimmat auton ostamiseen liittyvät Tuulilasin artikkelit.
Julkaistu 6.4.2019
Tuulilasi

Autojen markkinapaikka Nettiauto.com on lanseerannut palvelun, jonka avulla yksityishenkilöt voivat tehdä ajoneuvon kaupan alusta loppuun verkossa.

Uusi sähköinen kauppakirja hoitaa tunnistautumisen, turvallisen maksutapahtuman sekä ajoneuvon tietojen hakemisen rekisteristä automaattisesti.

Kun verrataan eri merkkisiä saman hintaluokan autoja keskenään, ovat uudet henkilöautot turvallisuustekniikan suhteen melko lailla samalla viivalla. Kilpailu pakottaa autonvalmistajat tarjoamaan hyvän kokonaisuuden tekniikkaa vakiona, jotta automalli saavuttaa hyvän tuloksen esimerkiksi uusien autojen turvallisuutta arvioivan EuroNCAP -ohjelman testeissä. Mitä kaikkea tarvikkeita autoon on hyvä hankkia käyttöönoton yhteydessä?

Käytettyjä autoja ostetaan moninkertainen määrä uusiin autoihin verrattuna. Mitä pitää ottaa huomioon ennen auton hankintaa?

Autokauppa on takunnut alkuvuonna. Uusia henkilöautojarekisteröitiin tammi-maaliskuussa 29 100, joka on 15,4 prosenttia viime vuoden alkua vähemmän. Viime vuonna ensirekisteröintien määrä ylitti pitkästä aikaa 120 000 rajapyykin, mutta tänä vuonna kysyntä on ollut selvästi verkkaisempaa.

Henkilöautojen rekisteröintien määrää jarrutti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä syystalven asiakastilausten notkahdus, joka johtui uuden päästöjen ja kulutuksen mittaustavan käyttöönotosta.

Euroopassa automyynti pysyi vuonna 2018 samalla tasolla kuin vuosi sitten, kaikkiaan myytiin 15,54 miljoonaa autoa. SUV:ien ja crossoverin myynti sen sijaan kasvoi peräti 18 %, niitä myytiin kaikkiaan 5,3 miljoonaa kappaletta.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin. Lauantaisin vuorossa on autot.

Kommentoi »