Tuulilasi

Päästöhuijauksella kova hinta – insinöörille kolme vuotta vankeutta

Päästöhuijauksella kova hinta – insinöörille kolme vuotta vankeutta
Volkswagenin päästöhuijauksessa syylliseksi todettu insinööri James Liang on joutumassa tekosistaan kiven sisään. Detroitin syyttäjänvirasto suosittelee, että hänelle langetetaan kolmen vuoden vankeusrangaistus.

Kaikkinensa päästöhuijaus tulee maksamaan VW:lle jopa yli 25 miljardia euroa. Liang on myöntänyt syyllisyytensä ja joutuu vankeuteen ensi viikolla.

Hänellä oli 30 vuoden kokemus dieselautoista insinöörinä. Syyttäjien mukaan VW kadotti eettisen vastuunsa ja teki mitä teki, koska halusi nostaa markkinaosuuksiaan ja voittoaan keinolla millä hyvänsä. Sekä Liang että VW ovat tehneet nöyrästi yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Aiemmin tässä kuussa VW:n entinen johtaja Oliver Schmidt todettiin myös syylliseksi. Hän sai seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen ja 400 000 dollarin sakot harhaanjohtamisesta.

Kaikkiaan kahdeksaa VW:n johtoportaan jäsentä syytetään tässä hetkellä. Mukana ovat esimerkiksi entinen kehitysjohtaja Heinz-Jakob Neusser sekä kaksi entistä insinöörijohtajaa Jens Hadler ja Richard Dorenkamp.

Julkaistu: 19.8.2017
Kommentoi »