Tuulilasi

Pää raksuttamaan – tarjolla 100 000 euroa!

1

Energiayhtiö Gasum järjestää innovaatiokilpailun, jossa etsitään ideoita luonnonkaasun maantieliikennekäyttöön.
Kuvat Pekka Sipola, Gasum

Toista kertaa järjestettävässä Hyvän ilman lintu -nimisessä avoimessa kilpailussa on jaossa 100 000 euron palkintosumma. Ideoita kerätään vuoden loppuun asti, ja niitä kehitetään yhdessä asiantuntijoiden kanssa ensi kevään mittaan. Kilpailun finaali on vuoden 2015 kesäkuussa.

Kilpailun arviointiraatiin kuuluu kahdeksan eri alojen osaajaa. Mukana ovat muun muassa Gasumin hallintoneuvoston puheenjohtaja, vuorineuvos Juha Rantanen, Rovion Peter Vesterbacka, Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen professori Petri Parvinen sekä Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun professori Kalevi Ekman.

Luonnonkaasuratkaisuja tarjoava firma näkee maa- ja biokaasussa paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Esimerkiksi biokaasu on uusiutuva ja kotimainen energianlähde, jonka elinkaaren aikaiset hiilidioksidipäästöt ovat noin 80 prosenttia pienemmät kuin bensiinillä.

”Haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, että päästövähennystavoitteet voidaan saavuttaa ja että kaupunkiemme ilmanlaatu paranee”, Gasumin strategia- ja yritysvastuujohtaja Sari Siitonen sanoo tiedotteessa.

”Idea voi olla vaikka tekninen ratkaisu, palvelukonsepti tai markkinointi-innovaatio."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 27.10.2014