Tuulilasi

Ostaisitko tällaisen täyssähköisen kupla-auton 12 500 eurolla?

Ostaisitko tällaisen täyssähköisen kupla-auton 12 500 eurolla?
Sveitsiläinen perheyritys Micro Mobility Systems esitteli jo 2016 Geneven autonäyttelyssä Microlino kupla-autonsa. Nyt Münchenin autonäyttelyssä esiteltiin Microlino 2.0, joka on menossa tuotantoon. Yhtiö myy myös Microletta-nimisiä sähköskoottereita.
Julkaistu: 10.9.2021

Auto on täyssähköinen ja kauniisti sanottuna kompakti. Hevosvoimia kaksipaikkaisessa Microlinossa on 56. Akustoja on tarjolla kolmekin vaihtoehtoa, Urban 6 kWh, Dolce 10,5 kWh ja Competizione 14 kWh. Toimintamatkaa näillä on yhtiön mukaan 96 km, 175 km ja ”lippulaivaversiossa” peräti 230 kilometriä, mikä on jopa enemmän kuin joissakin paljon isommissa sähköautoissa. Auton huippunopeus on 90 km/h.

Yhtiön mukaan akut latautuvat seinäpistokkeesta täyteen neljässä tunnissa. Microlinosta on jo tehty 24 000 varausta, mutta yhtiön tuotantokapasiteetti on ainakin aluksi 7500 autoa vuodessa. Autot valmistetaan Italiassa, myyntiin ne menevät ensin Sveitsissä ja sitten muualla Euroopassa.

”Yhdessä partnerimme CECOMP:in kanssa olemme nyt perustaneet uuden yrityksen, Microlino Italian, joka vastaa auton tuotannosta. Emme ole alusta astikaan ajatelleet, että olisimme itse autonvalmistaja, tämä yhteistyö on hieno mahdollisuus kontrolloida laatua ja saada tuotantokustannuksia alemmaksi”, Micro Mobility Systems kertoi aiemmin tänä vuonna.

Microlino 2.0 on kaksipaikkainen, ovi aukeaa auton edestä, kuten sen yhdellä esikuvalla, 50-60-lukujen BMW Isettalla aikoinaan.

BMW Isetta vm 1960

Tavaratila autossa ei luonnollisesti juurikaan ole. Microlino 2.0:n lähtöhinta Euroopassa on noin 12 500 euroa.

(Kuvat: Micro Mobility Systems ja BMW)

Kommentoi »