Ostaisitko itsellesi osa-aikavauvan?
Kulttuuri
Ostaisitko itsellesi osa-aikavauvan?
Näytelmä saa nauramaan vedet silmissä, mutta samalla se jättää tunteen, että aikamme pinnan alla kytee jotain hyvin surullista.
Julkaistu 8.10.2017

Sekä miehet että naiset voivat kokea synnytyksen MyBaby-näytelmässä. Kuva: Marko Mäkinen.

KOM-teatterin hullunhauska MyBaby tarkastelee lähitulevaisuutta terävästi. Näytelmä saa nauramaan vedet silmissä, mutta samalla se jättää tunteen, että aikamme pinnan alla kytee jotain hyvin surullista.

Eletään vuotta 2020. Tavallisista perhesuhteista on tullut huippukokemuksia, jotka tuotteistetaan ja markkinoidaan hehkuttavan myyntipuheen avulla.

Start up -yritys ryhtyy kehittelemään MyBaby-palvelua. Sen avulla lapsettomat ihmiset voivat ostaa itselleen kokemuksen vanhemmuudesta – silloin kun muilta kiireiltään ehtivät.

Tilattu lapsi olisi luonnollisesti osa-aikainen eikä oikea lapsi lainkaan: kolmevuotiasta esittää koulutettu 47-vuotias näyttelijä.

Firman työntekijät ryhtyvät testaamaan tuotettaan ja uppoutuvat omaan maailmaansa. Keinotekoinen perhe saa aikaa kiusallisen outoja muotoja. Mitä kaikkea me olemme valmiita tekemään janotessamme ”aitoja” tunnekokemuksia?

MyBaby KOM-teatterissa Helsingissä. Arvio löytyy myös Eevan numerosta 10/2017.

Kommentoi »