Tuulilasi

Opelilta tulossa valtava mallivyöry neljän vuoden sisällä


Opel on julkaisemassa 27 uutta mallia ja 17 uutta moottoria seuraavan neljän vuoden aikana. Haussa on voimakas kasvu ja paluu tuottoisaksi yritykseksi.
Kuvat Opel

Perinteikäs saksalainen automerkki Opel aikoo julkaista jopa 27 uutta mallia sekä 17 uutta moottoria vuoteen 2018 mennessä, kertoo Autocar.  Merkki haluaa kasvattaa markkinaosuuttaan Euroopassa 5,8 prosentista 8 prosenttiin vuoteen 2022 mennessä. Tämä tarkoittaisi, että Opel olisi tuolloin Euroopan toiseksi suurin automerkki.

Haussa on myös voimakas kasvu kotimarkkinoilla Saksassa. Erityisesti mielikuvia Opelista halutaan muuttaa, ja luoda merkistä tunteikas sekä lähestyttävä saksalaisen brändi. Ensimmäiset uudet mallit tulevat jo tänä vuonna.

Tärkeimpänä tuoreena mallina on Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa julkaistava uusi Opel Corsa, joka tulee myyntiin vuoden 2015 puolella. Vuonna 2016 julkaistaan myös uusi seuraavan sukupolven Astra, jonka paino tulee putoamaan runsaasti edeltäjästään. Lukuihin lasketaan mukaan jo ilmestyneet Adam Rocks ja pakettiauto Vivaro.

Uusista moottoreista tärkeimpiä on Corsan yhteydessä julkaistava 113-hevosvoimainen 1-litrainen turboahdettu kolmisylinterinen bensiinimoottori. Uusien mallien ja moottorien lisäksi Opel on tuomassa uutta teknologiaa malleihinsa. Esimerkiksi uusimman sukupolven OnStar-järjestelmä voi tehdä autosta Wifi-tukiaseman.

Julkistukset liittyvät Opelin Drive 2022-strategiaan, joka käynnistettiin 2012. Strategia on eräänlainen GM:n pelastussuunnitelma, jonka ensimmäinen tulos oli Opel Adam. Opelin toimitusjohtajan Karl Neumannnin mukaan merkillä on emomerkki GM:n täysi tuki takanaan.

Opel ei ole tehnyt voittoa yli vuosikymmeneen ja on tehnyt tappiota emokonsernilleen jo miljardeja. Voittoa lähdetään tavoittelemaan pienemmillä tuote- ja rakennekustannuksilla, paremmalla tehtaiden kapasiteetin hyötysuhteella ja korkeammilla myyntituotoilla, kertoo Neumann.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 5.6.2014