Tuulilasi

Opel Meriva ja Zafira tulevaisuudessa SUV-malleja – kehitetään yhteistyössä PSA:n kanssa


Brittiläinen Auto Express on saanut selville, että Opelin tila-automallit ovat tulevaisuudessa katumaasturin ja tila-auton risteymiä. Mallit toteutetaan yhteistyössä ranskalaisen PSA-konsernin kanssa kulujen jakamiseksi.
Kuvat Opel

Tila-autoa ja katumaasturia yhdistäviä malleja Opel aikoo kutsua nimellä CUV (Crossover Utility Vehicle). Pariisissa esitelty uusi Renault Espace voisi olla ehkä paras esimerkki tästä uudesta autokategoriasta.

Meriva ja Zafira korvataan siis malleilla, jotka paremmin vastaavat markkinoiden vaatimuksiin, kertoo sisäpiirilähde Auto Expressille. Suorimmat kilpailijat Opelin malleille olisivat Nissanin Juke, Qashqai ja X-Trail.

CUV:t kehitetään yhteistyössä Peugeotin ja Citroënin kanssa, koska autojen kehittäminen omatoimisesti olisi liian kallista. Mallien volyymi yksinään ei kattaisi tuotantokustannuksia, joten Opel ja PSA päätyivät 50:50 kehitysvastuuseen.

Opelin sisäpiirilähde kertoi lehdelle, että toinen malleista rakennettaisiin Opelin tehtailla ja toinen PSA:n tehtailla. Molempien merkkien tehtaiden tuotantolinjoilta valmistuisi sekä Opeleita että Peugeoteja ja Citroënejä.

Uudet mallit jakaisivat tietenkin arkkitehtuurin ja teknologian keskenään, mutta muotoilultaan malleista halutaan tehdä huomattavan erilaisia Opelin ja ranskalaisten välillä. Ulkoapäin sukulaisuussuhdetta ei pitäisi pystyä erottamaan, mutta esimerkiksi voimalinja ja jousituksen komponentin olisivat yhteneväiset.

Uudet CUV-mallit olisivat myynnissä jo niinkin aikaisin kuin loppuvuodesta 2016. Opelin osalta seitsenpaikkainen Zafira Tourer jäänee vielä tuolloin tuotantoon. Ranskalaisten tulevista yhteistyömalleista ei vielä tässä vaiheessa ole hiiskuttu.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 29.10.2014