Tuulilasi

Opel julkaisi kuvan tulevasta Astrasta - ja pyrkii haastamaan sillä Volkswagen Golfin

Opel julkaisi kuvan tulevasta Astrasta - ja pyrkii haastamaan sillä Volkswagen Golfin
Opel on julkistanut naamioidun kuvan tulevasta 11. sukupolven Opel Astrasta. Pyrkimyksenä on haastaa uudella Astralla Volkswagenin ikiaikainen myyntihitti Golf.
Julkaistu: 30.6.2021

Astra on tehty Stellantiksen EMP2-alustalle. Siitä tulee polttomoottoriversioiden lisäksi myös lataushybridi. Opelin mukaan auto tullaan julkistamaan joidenkin viikkojen päästä.

Astra on itse asiassa saman konsernin Peugeot 308:n sisarmalli. 308:sta on tulossa täyssähköinen versio vuonna 2023. Opel ei sen sijaan ole kertonut, että Astrasta olisi tulossa täyssähköinen versio. Hatchbackista tulee tarjolle myös farmarimalli.

Viime vuonna Astra oli omassa kompaktin kokoluokan segmentissään Euroopan yhdeksänneksi myydyin auto 70 008 kappaleella. JATO Dynamicsin tilastojen mukaan laskua edellisvuodesta oli peräti 49 %. VW Golfin haastaminen uudistetulla mallilla ei tule olemaan helppoa, koska Golfeja myytiin viime vuonna 283 651 kappaletta.

Astran odotetaan olevan teknisiltä spekseiltään samanlainen kuin Peugeot 308. Lataushybridissä olisi näin 225 hevosvoimaa. Pelkällä sähköllä sillä voisi ajaa noin 60 kilometriä.

Kommentoi »