Tuulilasi

Opel Adam jäi kolaritesteissä 4 tähteen


Euro NCAP -kolaritestien uusimmat tulokset eivät imartele Opelin pikkuauto Adamia.
Kuvat Euro NCAP

Automalli sai testeissä tulokseksi neljä tähteä, vaikka nykyautoissa viittä tähteä voidaan pitää lähes oletusarvona.

Samalla Euro NCAP julkisti neljä muuta testitulosta. Näistä Mazda 6, Lexus IS 300h ja Toyota Corolla saivat viisi tähteä ja Mitsubishi Space Star jäi Adamin tavoin neljään tähteen.

Testitulosten yhteenvedot on koottu Autoliiton sivuille ja tarkemmat tiedot löytyvät Euro NCAP:n nettisivuilta. Ohessa tiivistelmä Adamin tuloksista.

Aikuismatkustajien suoja, 31 pistettä (87 %)

Adamin matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä, ja testinukkejen polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Sivutörmäyksessä kaikki muut ruumiinosat olivat suojassa paitsi rintakehä, jonka suojaus oli tosin riittävä. Pylvästestissä rintakehän suoja oli heikko. Lisäksi etuistuimet ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja, 35 pistettä (72 %)

Etutörmäystestissä sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa ja rintakehät saivat kohtalaisen suojan. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan.

Jalankulkijatörmäys 24 pistettä (65 %)

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Konepellin etureuna suojasi hyvin joissain kohdin, mutta antoi huonon suojan ulkoreunoissa. Kolmessa kohdassa, joihin lapsen pää todennäköisimmin iskeytyisi, konepelti suojasi hyvin, riittävästi ja vähäisesti. Tuulilasi suojasi hyvin pitkien jalankulkijoiden päätä, mutta tuulilasin pilarit ja alareuna suojasivat päätä huonosti.

Turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Vakiovarusteinen elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on Euro NCAP:n vaatimusten mukainen ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Julkaistu: 5.9.2013