Opas: näin ostat lomavaatteet netistä
Matkailu
Opas: näin ostat lomavaatteet netistä
Talven aurinkoloma tulossa, mutta kaupoista löytyy vain villapaitoja ja talvikenkiä? Ei hätää, Trendin muotitoimittaja Noora Nuotio kokosi Mondolle muistilistan, jonka avulla onnistut lomavaateostoksissa netissä.
Julkaistu 24.11.2015
Mondo

1. AINA TARJOLLA Leipomosta saa leipää, kalakaupasta kalaa ja sandaalikaupasta, arvasit oikein, sandaaleja. Merkit, jotka ovat erikoistuneet yhteen tuotteeseen, ovat varmin valinta silloin kun tiedät mitä etsit. Espadrillo-kenkien valmistaja myy kevyitä kangaskenkiä silloinkin, kun kotona lahkeet laahaavat polviin asti loskassa.

2. ETSI PARAS HINTA Löysit nettikaupasta ihanan uimapuvun, mutta kokosi on loppuunmyyty? Ei ongelmaa. Kopioi tuotteen koko nimi ja googleta. Täydellisellä tuotenimellä saat laajimman mahdollisen hakutuloksen eri nettikauppojen valikoimista. Samaan tapaan voit myös etsiä parhaan hinnan haluamallesi tuotteelle.

3. HUIPPUMUOTI HAUSSA Huippumuotitalojen resort-mallistot tulevat myyntiin marras–joulukuussa. Aiemmin mallistot suunnattiin muotitalojen varakkaille asiakkaille, jotta heillä olisi jotain uutta upeaa puettavaa talven aurinkolomilleen. Hyviä uutisia meille muille: nyt myös monet keskihintaiset merkit tekevät resort-mallistoja. Tsekkaa ainakin ruotsalaiset Acne ja Rodebjer sekä suomalainen Samuji. 

4. EDULLISET LÖYDÖT Outlet-saiteilla on turhaan tunkkainen maine. Nykyään niistä voi tehdä yhtä hyviä löytöjä kuin normaalihintaisten tuotteiden puolelta, ellei jopa parempia. Syksy on parasta aikaa tehdä kesävaatelöytöjä. Varmimmin saatavilla on pienimpiä ja suurimpia kokoja, mutta rantavaatteiden etu on, että ne ovat usein kokoa one size fits all. Haussa kaunis kaftaani tai laadukas rantapyyhe? Tsekkaa ainakin Yoox.com ja Theoutnet.com.

5. VÄLTÄ TULLI Yhdysvalloista ja Australiasta löytyy upeita rantavaatemerkkejä, mutta kaukaa tilattaessa tullimaksut saattavat nousta niin korkeiksi, ettei tilaaminen enää kannata. Onneksi monilla Euroopassa toimivilla nettikaupoilla on nykyään hyvä valikoima rantavaatteisiin erikoistuneita jenkki- ja aussimerkkejä – ilman kalliita tullimaksuja. Katso ainakin Zalando.com (australialainen merkki Seafolly) ja Net-a-porter.com (ecuadorilainen merkki Sensi Studio).

6. PALAUTUS Useimmat Euroopan sisällä toimivat nettikaupat tarjoavat ilmaisen toimituksen, mutta palautuksesta joutuu maksamaan pienen maksun. Poikkeuksiakin on: esimerkiksi muotimekka Net-A-Porter tarjoaa ilmaisen toimituksen ja palautuksen 28 päivän sisällä – ja vieläpä noutaa palautettavat tavarat luotasi.

7. UIMA-ASUT Tänä päivänä jopa uikkarit voi huoletta ostaa netistä. Useimmat verkkokaupat tarjoavat täyden palautusoikeuden uima-asuille, kunhan niiden hygieniasuojat ja hintalaput ovat kiinni tuotteessa. Osta samalla kaksi eri kokoa ja palauta epäsopivat. Lue kokotaulukot ja muiden arvostelut tarkasti ja hyödynnä mahdolliset online-tyylineuvojat, jos sellaisia on. Ja muista: pidä alushousut jalassa uikkareita sovittaessasi.

8. LUE PIENIKIN PRINTTI Kaikilla kaupoilla ei ole palautusoikeutta ja joidenkin saittien toimitusaika voi vaihdella parista päivästä jopa kuukauteen, riippuen siitä, kuinka eksklusiivisesta tavarasta on kyse. Käsin Italiassa valmistettu uimapuku ei välttämättä ehdi äkkilähdölle mukaan.

9. KOPIOI TYYLIVINKIT Et ehkä tarvitse tuhannen euron rantakaftaania, mutta luksuskauppoja kannattaa silti katsoa sillä silmällä. Luksus perustuu yksilölliseen palveluun – myös verkossa. Ylellisillä verkkokaupoilla, kuten esimerkiksi Harrodsilla, on usein omat matka- ja rantavaatteisiin erikoistuneet osionsa, joista löytyy tuotepoimintojen lisäksi paljon hyödyllistä tietoa. Tyyligurujen pakkausvinkit, uima-asujen huolto-ohjeet ja eri matkakohteiden parhaat shoppauspaikat? Kyllä kiitos. harrods.com

10. EDESSÄ ÄKKILÄHTÖ? Kun pikaisinkin nettitoimitus on liian hidas, muista urheiluliikkeet. Niistä löytyy uima-asuja ja rantaläpsyjä ympäri vuoden.

+ PSST! Hanki painavat aurinkorasvat vasta perillä ja muista, että kohteessakin voi olla hyvä valikoima: vaatteita, kenkiä, hattuja ja huiveja. Joskus parhaat löydöt tekeekin paikan päältä. 

Kommentoi »