Tuulilasi

Onko uuden akun vuotaminen normaalia? – "Vain suomalainen voi tehdä asioista NIIN vaikeita"Onko uuden akun vuotaminen normaalia? – "Vain suomalainen voi tehdä asioista NIIN vaikeita"

Kysy Ketoselta -palstallamme voit kysyä mitä vain autoista tai autoilusta, ja asiantuntijamme Tapio Ketonen vastaa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Kimmo Kienanen

Lukijan kysymys:

"Ostin noin kuukausi sitten Motonetistä tavallisen Sznajder huoltovapaan käynnistysakun. Heti sisälle tuotuna se vuoti plus-navan juuresta noin puoli teelusikkaa akkunestettä pihalle. Akkuunhan ei voi vettä lisätä. Onko kyseinen vuoto siis uudelta akulta normaalia? Onko akku kohta jo vainaa? Liekö kaupassa ladattu pilalle?

Ollut käytössä siis noin kuukauden ja plus navan alta se on ollut vettynyt. Eli vuotoa ilmeisesti on.

Jännitteensähän se pitää toistaiseksi, mutta miten kauan onkin sitte toinen juttu. Lieneekö vainaa jo ekan talven jälkeen."

Tapio Ketonen vastaa:

"Miksi ihmeessä laitoit vuotavan akun autoosi? Sehän aiheuttaa ties mitä vaurioita. Viallinen tuote palautetaan myyjälle, ja myyjän pitää joko korvata se uudella ja virheettömällä tuotteella tai antaa rahat takaisin. Vie se nyt heti alkuviikosta takaisin sinne mistä ostitkin ja vaadi ehjä akku tilalle. Kyllä niitä Sznajdereita on ehjiäkin, itsellänikin on pari sellaista."

Myös kanssalukija on tuskastunut siihen, että viallista akkua ei palautettu myyjälle.

"Ei meitä kiinnosta Motonetin vastaus, tuo nyt on niin päivänselvä tapaus. Olisit vienyt akun samantien takaisin ja vaatinut ehjän tilalle tai kaupan purkua. Vain suomalainen voi tehdä asioista NIIN vaikeita", kommenteissa todetaan.

Voit jättää oman kysymyksesi Ketoselle lomakkeella.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 19.10.2014