Tuulilasi

Oletko nuija liikenteessä? Kymmenen varmaa merkkiä


Liikenne on yhteispeliä, mutta kaikki suomalaiset autoilijat eivät ole tätä vielä tajunneet.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Timo Maijala

Katso peiliin ja tunnista itsesi. Jos löydät kolme tuttua piirrettä tästä listasta, olet taskunuija. Kuudella munauksella pääset jo perunanuijaksi. Jos kello kilahtaa kymmenen kertaa, olet armoton turvenuija.

1. Sumea ajo liikenneympyrässä.  Ajat ympyrään sisään, ja poistut sieltä oman maun mukaan – kertomatta siitä vilkulla kenellekään muulle.

2. Rampista suoraan vasemmalle kaistalle. Kiihdytät rajusti, ja heti kuin mahdollista taitat 45 asteen kulmassa oikean kaistan yli vasemmalle kaistalle. Siellä vauhtia on aivan liikaa, joten sinun on pakko jarruttaa paniikissa.

3. Lasit puhtaaksi vasta-auringossa. Kun aurinko alkaa paistaa matalalta suoraan silmiin, suihkutat vimmatusti vettä lasille ja pistät pyyhkimet töihin. Ei auta mitään, koska lasi on likainen sisäpuolelta.

4. Pysäköinti  kahteen ruutuun. Sinulla on niin kova kiire, että et pysty tähtäämään parkkiruutuun, vaan viet kahden auton tilan.

5. Viiveellä liikkeelle paalupaikalta. Puhut kännykässä tai poppaat muuten vaan omiasi.  Valot vaihtuvat vihreiksi, mutta et reagoi, ennen kuin torvi soi.

6. Aina vasemmalla kaistalla. Ajat moottoritiellä ja muilla vastaavilla väylillä aina vasemmalla kaistalla. Muut ajavat ohitsesi oikealta, mutta tämä ei järkytä sinua lainkaan.

7. Kovaa kohti kolmiota. Kolmioristeys lähestyy ja sinulla on väistämisvelvollisuus. Ajat tästä huolimatta aivan liian kovaa, ja jarrutat viime hetkellä. Muut autoilijat pelästyvät ja jarruttavat varmuuden vuoksi.

8. Pumpaten pitkää matkaa. Ajat maantiellä vähän mitä sattuu nopeutta vailla logiikkaa. Välillä yli rajoituksen, ja välillä taas ali. Ylämäessä hiljaa ja alamäessä kovaa,

9. Tauolle ohituksen jälkeen. Kyttäät pitkään ohitusta edellä olevan takapuskurissa roikkuen. Ohitat lopulta tiukassa paikassa, mutta pysähdyt tauolle heti seuraavan bussipysäkin kohdalla.

10. Ei vilkkua. Nostat jalan kaasulta, jarrutat ja pistät vilkun päälle vasta, kun käännät rattia. Takana tulevat saavat arvailla, että mitä onkaan oikein tapahtumassa.

Kerro kommenteissa mikä ärsyttää sinua liikenteessä eniten!

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 26.9.2014