Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Maakuntakirjeenvaihtaja

Oletko maistanut kärkkäriä tai maivaa? Uudemmat oululaiset paikallisherkut haastavat rössypotun

Syökkö nää kärkkäriä ja maivaa? Kärkkärimakkara on tiukasti oululainen herkku, jota ei juuri tunneta muualla. Maiva taas on arkinen kala, josta tunnutaan kiinnostuvan Oulun ulkopuolellakin.

1.7.2023 Apu

Aloituskuva: Kalaliike H. Kuhasta kerrotaan, että maiva on heidän tärkein saaliskalansa. Yritys on satsannut viime vuosina tuotekehitykseen ja kehittänyt valmisaterian, jossa maiva eli merimuikku tarjoillaan kokonaisina kaloina.

Oululaisesta ruokakulttuurista löytyy eräs mielenkiintoinen ilmiö. Ei, emme nyt tarkoita perinneruoka rössypottua, jota veri­paltusta ja palvista tehtynä vihataan ja rakastetaan.

Kyse on tavallisesta makkarasta, joka on vain 67 vuodessa syönyt tiensä oululaisten sydämiin, tai oikeastaan oululaiset ovat syöneet sen syvälle yhteisölliseen sieluunsa.

Seuraa Apu360:n WhatsApp-kanavaa

Koska jokaisella tarinalla on merkitystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt