
Oletko maistanut kärkkäriä tai maivaa? Uudemmat oululaiset paikallisherkut haastavat rössypotun
Syökkö nää kärkkäriä ja maivaa? Kärkkärimakkara on tiukasti oululainen herkku, jota ei juuri tunneta muualla. Maiva taas on arkinen kala, josta tunnutaan kiinnostuvan Oulun ulkopuolellakin.
Aloituskuva: Kalaliike H. Kuhasta kerrotaan, että maiva on heidän tärkein saaliskalansa. Yritys on satsannut viime vuosina tuotekehitykseen ja kehittänyt valmisaterian, jossa maiva eli merimuikku tarjoillaan kokonaisina kaloina.
Oululaisesta ruokakulttuurista löytyy eräs mielenkiintoinen ilmiö. Ei, emme nyt tarkoita perinneruoka rössypottua, jota veripaltusta ja palvista tehtynä vihataan ja rakastetaan.
Kyse on tavallisesta makkarasta, joka on vain 67 vuodessa syönyt tiensä oululaisten sydämiin, tai oikeastaan oululaiset ovat syöneet sen syvälle yhteisölliseen sieluunsa.
