Ökypuolue perussuomalaiset ja swapin viljelijät
Puheenaiheet
Ökypuolue perussuomalaiset ja swapin viljelijät
Yrjö Rautio: "Vakuuksilla voi tehdä vapaasti propagandaa vielä kolmekymmentä vuotta – puolesta ja vastaan. Mutta rajansa kaikella. ”Jo riittää kansan harhauttaminen” oli Veikko Vennamon tunnetuimpia iskulauseita."
Julkaistu 6.6.2013
Apu

Puolueilla on talousongelmia. Useimmilla on liian vähän rahaa, kuten ihmisilläkin. Yksi poikkeus sentään vahvistaa säännön: Perussuomalaisilla on niin paljon rahaa, etteivät tiedä, mihin sen tukkisivat. Sitä tuli ovista ja ikkunoista, kun viiden kansanedustajan puolue kasvoi yhdessä yössä 39 edustajan puolueeksi.

On hankittu uusi iso puoluetoimisto. On palkattu komppanian verran uutta väkeä. Mutta ei auta mikään. Pankkitilit pullistelevat yhä, että kohta halkeavat.

Niinpä Timo Soini osti Hesarin koko etusivun. Siihen kului ehkä 50 000 euroa. Pikku summa sekin on, mutta apu se on pienikin apu. Pankissa tehtiin Perussuomalaisten tiliin samanlainen kirjaus kuin Nätti-Jussin pankkikirjaan aikanaan: ”Soini otti vähäsen.”

Ilmoitus kertoo, että ajat ovat totisesti muuttuneet. Smp oli maaseudun pieneläjien, ”unohdetun kansan”, puolue. Puoluesihteeri Eino Poutiainen teki satojen kilomerien puhujamatkoja mopolla. Se oli arvoesine siihen maailman aikaan. Euroilla, jotka ökypuolue käytti Hesarin ilmoitukseen, saisi noin kymmenen mopoa. Mutta ei ole enää Poutiaisia, jotka näillä köyhän ajoneuvoilla kehtaisivat kulkea.

Selväksi tuli

Soini pyrkii ilmoituksessa osoittamaan, ettei Suomi saanut Kreikalta vakuuksia. Hän väittää, että poliitikot ja virkamiehet eivät tienneet, mihin paperiin panivat nimensä – tai sitten tiesivät ja pyrkivät juuri siksi salaamaan sopimuksen.

Soini yrittää myös selvittää, mistä sopimuksessa on kyse: ”Suomi solmi tuottojenvaihtosopimuksen, prosentti-swapin, jossa nimensä mukaisesti Suomi maksaa kreikkalaispankeille prosenttiosuuden saamistaan pääomatuloista. Kreikkalaispankit puolestaan maksavat Suomelle oman prosenttiosuutensa synteettisestä Kreikka-short-järjestelystä. Siinä Ydin.”

Siinä se on vihdoin sanottu niin, että jokainen nykypäivän einopoutiainenkin sen ymmärtää! Jokainen, jolla on kesämökki, on joskus vieljellyt kasvimaallaan swapeja ja tehnyt naapurinsa kanssa synteettisiä short-järjestelyjä, kun juomat ovat loppuneet iltatulilla kesken.

Jo riittää

Ilmoituksen avaintodiste on, ettei Suomen ja Kreikan sopimuksissa edes esiinny sanaa vakuus. Ei esiinnykään, mutta se ei vielä lainkaan todista, että Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen ja Martti Hetemäki olisivat huijanneet Suomen kansaa väittäessään, että Suomi on saanut Kreikalle antamilleen lainoille vakuudet.

Myös tuottojenvaihtosopimus voi turvata Suomen saatavat. Silloin se on vakuus. Järjestely vain on hyvin mutkikas, ja sen lopullinen merkitys selviää vasta kolmenkymmenen vuoden kuluessa.

On turha kuvitellakaan, että järjestelyn salat aukeaisivat suurelle kansalle tai edes suurimmalle osalle päättäjiä.

Siksi vakuuksilla voi tehdä vapaasti propagandaa vielä kolmekymmentä vuotta – puolesta ja vastaan.

Mutta rajansa kaikella. ”Jo riittää kansan harhauttaminen” oli Veikko Vennamon tunnetuimpia iskulauseita.

Suurin puute

EU tutki huolellisesti, mistä sisällissotaa käyvässä Syyriassa on suurin puute.

Kaikkea muuta siellä on paitsi aseita. Niinpä niitä toimitetaan kiireesti lisää.

*****

Heittolaukauksia

1 Soini ei ymmärrä, että vakuus on vain vakuus siitä, ettei kukaan ymmärrä.

2 Jumala loi taivaan ja maan ja Raimo Sailas hyvinvointivaltion, sanoo Hesari.

3 Hallitus sai ehdot kuntauudistus­opista ja sote-askartelusta.

4 Kun kestää vielä viisi kuukautta näitä helteitä, tulee marraskuu ja armahtaa.

5 Tavarataloissa on Hullut päivät, lehtitaloissa Päätoimittajien vaihtoviikot.

6 Keskusta on noussut suurimmaksi, koska on pitänyt pienintä suuta.

Kommentoi »