Tuulilasi

Nyt se on varmaa – myös tämä italiaismerkki tekee SUV:n


Lamborghini on julkistanut tiedon, jonka mukaan se tulee valmistamaan vuodesta 2018 alkaen uutta katumaasturia. Merkille on iso voitto, että tuleva auto tehdään Italiassa.
Teksti Max Lange
Kuvat Lamborghini

SUV mahdollistaa Lamborghinin volyymin kasvattamisen, jonka takia italialaiset palkkaavat tehtaalleen jopa 500 uutta työntekijää. Investoinnit ovat myös useita satoja miljoonia euroja, joita auton kehitystyöhön aiotaan käyttää.

Lamborghinilla tähdätään noin 3000 auton vuosittaiseen myyntiin, mikä tuplaisi merkin myynnin nykyisestä. Tämä myös selittää halun tehdä SUV-mallin, koska markkinoilla on sellaiselle kysyntää.

Lamborghinin katumaasturin arvellaan maksavan ennen veroja noin 180 000 euroa. Maasturin tärkeimmät markkina-alueet ovat Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Lähi-Idässä. Mallilla halutaankin houkutella uusia asiakkaita Lamborghinille, kertoo Automotive News Europe.

Ulkoista osviittaa tulevan maasturin ulkonäöstä antanee vuonna 2012 esitelty konsepti Urus. Odotettavissa on, että auton keulalta löytyy noin 600-heppainen V10. Perusrakenteensa auto saisi VW-konsernilta (Porsche Cayenne, Audi Q7 ja VW Touareg).

Lamborghinilla ja Italiassa pelättiin, että auton tuotanto tapahtuisi Slovakiassa samalla tehtaalla, jossa Touaregia ja Q7:a valmistetaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.5.2015