Tuulilasi

Nyt on kaikki nähty: mies tuohtui isoon autovakuutusmaksuun - muutti itsensä naiseksi!Nyt on kaikki nähty: mies tuohtui isoon autovakuutusmaksuun - muutti itsensä naiseksi!

Kanadalaismies kertoo CBC:lle, että oli ostamassa uutta Chevrolet Cruzea, mutta järkyttyi sen korkeista vakuutusmaksuista. Mies äityi poikkeukselliseen kikkaan maksaakseen vakuutuksesta vähemmän.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Chevrolet

Auton vuotuinen vakuutusmaksu olisi ollut hänen mukaansa ollut 4500 dollaria vuodessa, sen hintaa lisäsi, että kyseessä oli parikymppinen nuori mies, jolla oli myös kolarointitaustaa.

Niinpä hän päätti muuntautua naiseksi. Biologisesti hän pysyy toki edelleen miehenä, mitään leikkausta ei suoritettu. Hän vain vaihtoi virallisiin kirjoihin sukupuolensa naiseksi.

”Käytin hyväkseni porsaanreikää, joka laissa on”, mies kertoi.

Naisena hänen vakuutusmaksunsa on vain 3400 dollaria vuodessa.

”Olin tuohtunut, kun kuulin, että naisena maksaisin pienempää vakuutusmaksua. Pyysin heitä merkitsemään minut naiseksi vakuutussopimukseen, mutta se ei tietenkään onnistunut.”

Kanadan Alberta on yksi muutamista maan provinsseista, missä on lähes rasti ruutuun -menetelmällä mahdollista vaihtaa virallisiin kirjoihin sukupuolensa. Pitää vain ensin käydä sanomassa lääkärille tai psykologille, että tuntee itsensä enemmän naiseksi kuin mieheksi.

”Se oli lopulta helppoa. Kävin lääkärissä ja kerroin tuntevani itseni naiseksi. Sen jälkeen hän kirjoitti siitä todistuksen. Olen nyt nainen ja maksan vuodessa 1100 dollaria vähemmän vakuutusmaksuja. Lopulta minä voitin tämän keissin”, mies kertoo.

Lain tarkoituksena on helpottaa transsukupuolisten ihmisten elämää, mutta pieni porsaanreikä siihen on mitä ilmeisimmin jäänyt.

Ero vakuutusten hinnoissa johtuu siitä, että miehet ovat nuorena tilastojen mukaan paljon alttiimpia onnettomuuksille kuin naiset.

Kanadan vakuutusyhtiöiden liiton puhemies Steve Kee ei ollut luonnollisesti kovin ilahtunut asiasta.

”Tässä voi käydä niin kuin tatuoinnin kanssa, että asiaa joutuu vielä myöhemmin elämässään katumaan. Kun esittää mitä tahansa virallisia dokumentteja, on oltava rehellinen. Jollei ole, se on rikollista toimintaa. Tämä voi vaikuttaa hänen tulevaisuudessa hakemiensa vakuutusten myöntämisiin ja hintoihin sekä kaverin muuhunkin elämään jollakin tavalla”, Kee arvelee.

Julkaistu: 30.7.2018