Tuulilasi

Nyt ei kannata lähteä autolla Saksaan – voi olla vaarallista


Saksassa on tänä viikonloppuna alkanut lomakausi, mikä tarkoittaa liikennemäärien huomattavaa kasvua ja ruuhkia. Myös helteet voivat aiheuttaa ongelmia.
Teksti Max Lange
Kuvat Radosław Drożdżewski (Zwiadowca21), Kuvakaappaus / Youtube

Saksan lomakausi on alkanut, ja se tietää ruuhkia Autobahneilla ympäri Saksaa. Varsinkin pidemmille siirtymille kannattaa varata enemmän aikaa kuin normaalisti. Liikenneruuhkia tunteva navigaattori ja liikennetiedotteiden seuraaminen radiosta on myös kannattavaa.

Aina ei kiertotiekään ole paras ratkaisu. Kun useamman autoilijan navigaattori ehdottaa ongelmatilanteissa vaihtoehtoista reittiä, ovat myös kiertotiet aivan tukossa. Maltti on siis valttia Saksassakin ajettaessa.

Ruuhkan eli saksaksi ”Stau” sattuessa muistathan myös hätävilkkusäännön. Jos edellä ajavat auto käyttävät hätävilkkua seisovan liikenteen takia, olet myös velvoitettu käyttämään hätävilkkua. Tällä informoit takana tulevia seisovasta liikenteestä. Hätävilkut saa kytkeä pois päältä vasta, kun takana tuleva on kytkenyt hätävilkkunsa päälle.

Täksi viikonlopuksi Saksaan on luvattu erittäin kuumaa säätä, mikä aiheuttaa ongelmia Autobahnin päällysteessä. Tiehen voi poksahtaa yllättäviä reikiä pinnoitteen laajentumisen takia. Suurissa vauhdeissa niiden väistäminen voi olla mahdotonta.

Pari vuotta sitten eräs motoristi on menettänyt henkensä näiden laajentumien takia. Helteiden takia myös teiden nopeusrajoituksia on saatettu tiputtaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.7.2015