
Nuudelisalaatti on mainio eväs retkelle ja seikkailuihin
Tämä supermaukas nuudelisalaatti sopii evääksi retkelle, piknikille tai vaikka skuuttiparkkiin. Voit nauttia sen lämpimänä tai kylmänä.
Nuudelisalaatti
4 annosta / 30 min
- 4 rkl vettä
- 4 rkl sileää maapähkinävoita
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl limetin mehua
- 1 tl sokeria
- 200 g täysjyvänuudeleita
- 1 pkt (200 g) tuoreita wokkivihanneksia
Lisäksi
- ½ dl suolapähkinöitä
- ½ ruukkua korianteria
1. Mittaa korkeaan kulhoon vesi, maapähkinävoi, öljy, soija, limetin mehu ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
3. Nosta tuoreet wokkivihannekset lävikköön ja kaada kypsät nuudelit keitinveden kanssa vihannesten päälle. Valuta ja kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon maapähkinäkastike.
3. Lisää lopuksi suolapähkinät ja hienonnettu tuore korianteri.
Vinkki! Voit sekoittaa salaattiin myös savutofusuikaleita tai vaikka grillattua broileria. Jos otat sen mukaan eväsretkelle, pakkaa salaatti kannelliseen rasiaan ja kuljeta kylmälaukussa.