
Itse tehdyt nugetit tofusta – näin helposti ne syntyvät – ja dippiä kaveriksi
Nämä maissilastuilla rapeaksi kuorrutetut nugetit maistuvat tutuilta, vaikka ne tehdään kanan sijaan tofusta. Maukas dippikastike kruunaa herkun.
Tofunugetit ja pinkki dippi
4 annosta / 30 min
300 g marinoitua kiinteää tofua, esim. Savutofua
½ tl currya
½ tl suolaa
3 dl corn flakes –maissilastuja
1 kananmuna
noin ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Pinkki dippi
2 dl majoneesia
3 rkl ketsuppia
1−2 valkosipulinkynttä
1. Leikkaa tofu leikkuulaudan päällä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet vielä kulmasta kulmaan niin saat kolmion mallisia paloja.
2. Levitä palat leikkuulaudalle ja ripottele päälle curryjauhetta ja suolaa.
3. Mittaa corn flakesit suljettavaan pussiin ja murskaa esimerkiksi kaulimella painelemalla. Kaada corn flakes -murska lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle, ja sekoita munan rakenne tasaiseksi esimerkiksi haarukalla. Mittaa kolmannelle lautaselle vehnäjauhot.
4. Levitä leivinpaperi uunipellin päälle. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
5. Sekoita pinkin dipin aineksista majoneesi ja ketsuppi kulhossa. Kuori valkosipuli, ja murskaa se dipin joukkoon valkosipulipuristimella tai raastamalla hienoksi raastimen pienimmällä terällä. Lusikoi dippi tarjoilukulhoon.
6. Pyörittele tofupalat vehnäjauhoissa. Tämän jälkeen kasta ne kananmunassa ja vielä viimeiseksi corn flakes -murskassa. Nosta tofut uunipellille.
7. Aseta uunipelti kuuman uunin keskitasolle. Kypsennä 15 minuuttia.
8. Ota pelti pois uunista patakintailla pannunalusen päälle. Nosta nugetit tarjoilulautaselle esimerkiksi paistinlastalla. Tarjoile nugetit heti lämpiminä.